Alexandra talar ut.

Sen i början/mitten av september har jag varit sjuk fram och tillbaka ända fram tills nu ungefär (med ett kort uppehåll i ca en och en halv vecka). Det har dassat ner mig ganska rejält. Ni vet, när man vill men inte har orken till att göra något och blir nästan för lat för att anstränga sig. Mestadels i sociala fall. Man börjar känna sig som en ensam individ vid sidan om alla andra, 7 steg bakom. Man stänger in sig i sig själv och inbillar sig fullt med grejer som man egentligen förstår är hur puckade saker som helst och att det inte stämmer. Helt plötsligt märker man att man inte känner igen sig själv längre. Var är den genuint glada, spralliga, spontana och positiva Alexandra? Nu känns det nästan som att jag beter mig som att jag är blyg, tråkig, kryper längst väggarna, asocial, märks inte så mycket osv. Ju längre tiden har gått nu, desto mindre Alexandra är jag. Jag känner inte igen mig själv. Alla här har ingen aning om hur det riktiga Alexandra är.

Något som påverkat fruktansvärt mycket att jag känt mig ensam, är att jag är den enda i klassen som bor ensam gosplare i en villa. Kompet har eget hus och kören är utspridda på 3 st villor med 6 rum i varje. Räknar man matten rätt inser man att det blir en för mycket. Guess what, det är jag som är "en för mycket". Jag blev den som inte fick plats. Resten av klassen bor tillsammans, förutom jag. Jag bor i en så kallad blandvilla med 4 stycken andra tjejer ifrån en annan klass ist. Tjejerna är jättegoa, men det blir absolut inte samma sak nånstans. Jag hade levt i tanken med att bo så som dom andra i klassen gör, hela förra året när Pauline gick här. Så som det blev nu hade jag inte änns föreställt mig kunna hända. Från början såg jag inga problem med det. Då var det bara att springa över till någon annan villa om man ville ha umgänge. Men tillslut känner man sig som en ständig gäst och i vägen. Det känns inte normalt nånstans och det känns som att man ständigt trycker på. Det är svårt att förklara. Men tillslut så går man helt enkelt inte över till de andra längre.

Jag är egentligen en sån som inte alls har några problem med att t.ex springa över till någon annan villa och hänga. Det brukar vara jag som kommer på roliga idéer och grejer att göra. Jag är den dära spontana och lite halvgalna tjejen som älskar äventyr och bus i alla dess former. Jag vill vara där när någonting händer och jag är inte direkt den som backar eller drar sig undan i första taget. Jag älskar livet och vill göra mitt bästa för att må så bra som möjligt och göra folk runt omkring mig glada. Att skratta är mitt största intresse och jag söker ständigt saker som gör att jag blir glad. Jag är den som försöker se något positivt i allt och göra bästa av situationen.

Nu har det känts som att jag har blivit en helt ny Alexandra.

Så i stället för att vara utåt och framåt och allmänt social, så har det automatiskt blivit så att jag har suttit ensam på mitt rum och pysslat med någonting själv ist. Samtidigt som jag har tänkt. Det är ju bra att tänka, kan endel tycka. Men om jag ska vara ärlig så är det inte alls bra nånstans.
* För det första,
3 månaders av bara Alexandra-tänk&funderingar när hon känner sig ensam, gör inte livet lättare precis eftersom tankarna oftast går emot henne.
* För det andra,
ingen mår bra av att vara ensam eller känna sig ensam under en sån lång tid. Människan är inte gjord för att vara ensam, särskilt inte jag.
* För det tredje, Eftersom längtan efter pojken och familjen ständigt är på högsta grad, resulterar det i att man blir fruktansvärt ledsen.

Allt det ledde till att jag blev väldigt osäker på mig själv och självförtroendet och självkänslan har sjunkit till ca -8. Förvirringen var stor när jag först insåg att jag inte kände igen mig själv längre, och jag blev fruktansvärt ledsen eftersom jag hatade mitt nya "jag". 

Ni vet det där när man till utsidan ser ut att må bra. Man ler och nickar och säger att allt är fint när folk frågar, och försöker övertala alla andra att allt är okej. Men inuti bränner det och det känns som att man fräts bort sakta. Den man egentligen försöker övertala, är sig själv.

Allt detta är verkligen ingen annans fel än mitt.
Ingen har ju vetat om något. Jag, mitt nöthuvud, har valt att hålla allt för mig själv. Det är jag som har dragit mig undan. Det är jag som inte har lydigt mitt sunda förnuft om att jag tänker tokigt. Stupid. Till vilken nytta skulle det va bra för? Lätt att vara klok i efterhand.
Att gå och tro att folk är tankeläsare och att de ser igenom mina små lögner om att allt är okej, är en rätt så korkad tanke. Min familj kan göra det. Men människorna här har inte känt mig i 19 år. De vet inte hur jag fungerar.

Det är bara jag som kan förändra situationen.
Dags att växa. Få tillbaka styrkan och självförtroendet. Inse läget och göra något åt det. Allt sitter endast i mitt lilla huvud, och det är bara jag som kan kontrollera det. Det är upp till mig att ta mig samman och lyfta på arslet och gå ut och göra skillnad.

Jag är en sån som alltid tänker och lever efter "Det kommer bli bra, oavsett vad. Allt kommer lösa sig, för att i grund och botten är allt egentligen bra. Allt som krävs är att kämpa och hålla ut så lönar det sig nästan alltid." Jag är inte en sån som ger upp helt enkelt. Särskilt inte i tuffa tider. Been there, done that. Men jag har alltid tagit mig igenom det, och alltid fått bra resultat just för att jag har kämpat och haft tro. Det har gjort mig stark, och gett mig erfarenheter för livet. Jag har fortfarande tro att jag kommer älska livet här, trots att det har varit kämpigt i stort sätt hela tiden fram tills nu. Jag kommer förmodligen se tillbaka på detta året och tänka att det kan nog ha varit ett av mina allra bästa år. Delvis för att jag kommer ha lärt mig så otroligt mycket av det.


I torsdags bestämde jag mig för att starta på nytt här.
För jag förtjänar faktiskt också att må bra.

One of these days.

Något av det allra vackraste jag vet är blandningen mellan sol och frost. För ett par veckor sen besökte frosten oss här i Glimåkra, och solen gjorde sitt för att visa att livet är vackert.

 

Jag beslutade mig för att ta en liten promenad i våra vackra skogar med sällskap av kameran.

Sol, jag älskar dig.

Kvällen bjöd på vackra färger utanför mitt fönster.

 

Detta gör mig lycklig.


Helgen.

Inte nog med att helgen började bra med att åka till Markaryd och gå på bio och mysa, så fortsatte myset på både lördagen och söndagen också.

~

Eftersom det blev lite sent i fredags så tog jag en fet sovmorgon på lördagen. Satte på lite julmusik så fort jag vaknade och låg kvar i sängen och göttade mig. Njöt av att det var lördag, att jag hade haft en rolig kväll dagen innan och att jag kunde släppte allt som fanns på att-göra-listan och bara må bra ist. Därefter rullade det på. Jag hade världens jul-feeling och så julmusiken stod på hela dagen. Underhöll mig med att pyssla lite med decoupage och försökte göra lite fint på mitt rum genom att trycka in allt i garderoben.

Lite senare på dagen blev det vegetariskt trerättersmiddag i villa 8 med alla vi som var kvar över helgen. Gott och väldigt trevligt :)

 

~

 

Ställde klockan tidigt för att vara en söndag. Idag var det första advent, vilket vill säga att vi nästan alla pallade oss iväg på adventsgudstjänst här i kyrkan. Mysigt. Nu fattades bara snön.
Efter kyrkan hade vi adventsfrukost/lunch tillsammans i villa 7 där vi även tände det första ljuset. Något vi borde göra oftare :) Traskade hem till mig där tjejerna i min villa hade börjat rota fram fullt med julpynt för att få det lite julfint här. Lyckades ganska bra tycker jag :) Ville också ha lika julfint inne på mitt rum. Lyckades inte sådär jättebra med det, men lite mysigt fick jag det allt och nu är hela rummet jättestädat :) Inklusive garderoben ;) Senare på dagen hade vi fått chansen att få spela lite julmusik som underhållning på ICA här i Glimåkra.


När jag kom hem till villan luktade det pepparkakor i hela huset och julmusiken var på och julpysslandet i full fart!! Underbart! På kvällen bjöd finaste Elin över mig på middag som hon hade lagat :) Lyx!! Kvällen avslutades med lite spel och en mysig film hos pojkarna :)

~

Med detta inlägg ville jag bara tala om för världen att jag kan nog ha haft världens mysigaste första advents-helg.
Tack till alla som har varit inkluderade!

Imorn ska nästan alla i klassen till Malmö för nått med musikhögskolan, förutom jag och några till. Så då drar vi till Älmhult till IKEA ist :) Men nu säger jag god natt!

Ciao!

En kväll i Markaryd.

Jag och ett härligt gäng i klassen beslutade oss för att inledåka till Markaryd (där vår fina Annie bor) och se på den nyaste Twilight-filmen, samt mysa hemma hos Annie och hennes man Henke.

Vi började kvällen med att ha förfest på ett sketamysigt café som heter Gräddhyllan som ligger mitt ute i de småländska skogarna utanför Markaryd. Själva cafét låg i ett gammalt otroligt mysigt hus. Blev direkt kär i stället och kunde inte låta bli att bara gå runt och titta på allt.

 

När vi kände oss klara fortsatte vi vår förfest med att åka till konsum för att inhandla något ätbart till kvällen. Senare drog vi vidare hem till Annie och Henke där det blev mys med varma mackor.

 

 

Efter vi fått i oss lite mat stod "bio" på schemat. Filmen var riktigt bra :)

 

 

Kvällen fortsatte med efterfest hos Annie & Henke till sent sent på natten. Glögg, sång, prat och en himla massa mys! Kvällen blev toppen på alla sätt och vis. Runt tretiden landade jag i sängen hemma i Glimåkra. Trött men otroligt glad och nöjd. Gick igenom dagen i detalj i tankarna.. Vilken bra dag jag haft, kom jag fram till! Galet bra.


Curling på gympan.


Konsert i Sösdala.

Klicka här och läs om dagen.


En helt klart superbra första riktiga spelhelg :)


GRATTIS

till min fina lilla fantastiska mamma som fyller 42 år idag! :D


Jag älskar dig!!

T.R.Ö.T.T.

Tjoflöjt!! Idag hade vi vår första egna riktiga konsert :) Det var HUR kul som helst!! Det är verkligen detta man är här för att göra! Oj va jag längatar efter mer! Visst, man är skittrött efter bara en spelning, men jag antar att det är sånt man vänjer sig vid och att det kommer gå lättare efter ett tag :)

Runt lunchtid igår riggade vi ner och packade in allt i bussarna för att bege oss till Sösdala där vår fina Elin har sin hemförsamling. När vi hade riggat upp allt igen i kyrkan tog vi en sväng och käkade pizza, därefter tog vi oss vidare till Malmö för att gå på Gospel Companys 25-års-jubileum där Anna i våran klass är med och även våran lärare Hanna som leder kören. Det var en sjukt grym kör och dem gav oss verkligen en glädjechock. Calaisa var gästartister och körde lite egna låtar från deras skivor, lite då och då. Himla duktiga brudar med superhärlig musik som man inte kan låta bli att bli glad av :) Efteråt blev det lite McD-kvällsmat för att vi sedan skulle åka trötta tillbaka till Sösdala där vi skulle spendera natten. Lite lagom flumm väntades när vi kom tillbaka men avslutades med en god natts sömn :)

Dagen efter så ringde ringklockan Elin och fick upp oss för att dra igång dagens stora äventyr! Efter massa förberedelser och pepp så var vi fit for fight. Vår första egna stora konsert. Glädjen rusade genom kroppen när vi sprang in i kyrksalen och drog igång hela föreställningen. Lycka.

Nu, många timmar senare, efter att ha packat ihop allt i Sösdala och lyckats ta oss hem till Glimåkra och packat upp allt igen, sitter man här och har chillat ner för kvällen. Helgen har varit helt fantastisk. Detta vill jag bara ha mer av! Och det bästa är.. detta är bara början.Lite bilder ifrån helgen har jag faktiskt tagit, men det väntar jag med att lägga upp tills imorn ;) För trött.

Blir en tidig kväll för att ta igen krafterna.
Ciao!

Typisk bra dag.

Kära dagbok..

Dagen började igårkväll med att jag bestämde mig att ta sovmorgon dagen efter, eftersom jag började ca halv elva (bra beslut). Så jag myste till det för mig själv med avokado och vitlöksröra (kärlek), släkte ner i rummet och tände fullt med ljus, satte på mig mjukisarna och bäddade upp mig i sängen där jag satt och kollade runt lite på datorn om bröllopsfixeri.

Efter en lång sovmorgon och att jag hade vaknat av mig själv, låg jag kvar i sängen och mornade mig lite. Bara för att jag kunde. Orkade inte lägga så mycket tid till att se på topp ut, skulle ändå inte imponera på nån här. Lullade ner till skolan för dagens enda lektion - kör, i en och en halv timme. Gött. Det var riktigt härligt att få vara med på en riktig körlektion igen. Har ju varit såpass mycket sjuk denna hösten och eftersom det har rört sig runt halsen så har jag inte kunnat vara med och sjunga. Så nu känns det riktigt roligt att vara tillbaka på banan igen!

Dagen fortsatte med lite god lunch och sedan lite stanna-kvar-efter-lunchen-häng. Gick sedan upp till mitt rum, fick världens pysselinspiration och tog fram mina grejer och började leka lite :) Det var allt för länge sen något sådant hände. Jag tycker ju faktiskt om sånt och blir glad av det. Borde göra det oftare..

Bestämde mig för att jag orkade gå upp till ica för att handla lite ätbara grejer till helgen bland annat. Kände mig klok och var mycket nöjd över att jag fyllde på min lilla hylla och min del av kylskåpet. Klockan var nu runt fem-tiden. Vi skulle samlas nere i gospelsalen för att rigga ner allt för att göra det lättare och smidigare för oss imorn när vi ska bege oss mot Sösdala för att ha konsert på söndag.

Kvällsmat-dejtade med Elin i hennes villa på kvällen. Blev en riktigt go och mysig stund med mycket prat om allt möjligt. När klockan började närma sig åtta traskade vi ner till komp-villan för att våldgästa deras soffa för att kolla på Idol. Vi blev ett litet härligt gäng och fick en riktigt soft kväll framför tv'n. Gött umgänge och mys. Precis vad jag behövde nu!!

När filmen vi fastnade i var slut knatade vi upp till villorna igen. Det är här jag befinner mig just nu. Gjort mig klar för kvällen, bäddat ner mig i sängen, satt på lite lugn musik, och skriver av mig här om min typiskt bra dag. Jag är nöjd. En sån här dag var verkligen välbehövlig just nu.

Imorgon går bussarna härifrån runt lunchtid ner till Sösdala. På kvällen åker vi ett gäng till Malmö för att gå på konsert med Gospel Company. På söndag kl 10 har vi gospelgudstjänst i Sösdala. That's my weekend!

Men nu ska jag sovasovasova.Tack och hej för mig. God natt och allt dedära. Puss och kram och klapp på huvet.

Ciao!

Konsert i Kristianstad.

Konsert nummer två av tre denna vecka, är avklarad! Klockan halv 6 ringde klockan idag på morgonen för att vi skulle lämna vårt kära Glimåkra kl 7 i våra fina turnébussar. Destination Kristianstad denna gången! 

Vi spelade på en skola som hette Christian 4:s Gymnasium (C4-gymnasiet). Även denna konserten var en slags reklamkonsert för musikelever. Det mest spännande för min del med konserten var att jag fick lära mig 2 nya låtar på plats, på scen, in action. Hah! Jag har ju varit såpass mycket sjuk nu så jag har missat ganska mycket. Så jag hade bara hört liiiiiite av de två låtarna men kunde absolut inte text och knappt melodin eller min stämma. Men det var ju en upplevelse också ;)

Även denna gången tog jag med mig kameran för att komma ihåg fina minnen lättare :)

En hög med nästan hela klassen som ville vara med på bild

Två fina flickor jag tycker mycket om

En Bodell som ville vara med på kort tillsammans med fina Fru Sigvardsson

Ida hittade en.. sten. Simon och Maria rycktes med.

Stenen blev populär.


Jag tycker om min fina och knäppa klass.


Konsert i Helsingborg.

Japp. Det var visst Helsingborg vi skulle till och ha konsert, och den ägde rum på en skola för några glada elever som tyckte om att klappa och dansa med :) Den var inte många i publiken, men hela klassen var så sjukt taggade eftersom detta var vår första spelning utanför skolan, så det gjorde inget :) Dessutom hade vi väldigt kul!

Jag tänkte att jag skulle ta med mig min kamera och ta lite kort hej vilt för att få lite minnen att se tillbaka till.

Detta blev resultatet av dagens fotande:

That's it. Bra jobbat Alexandra.

 

Efter konserten fanns inte så mycket energi kvar eftersom det gick åt till allt peppande innan och själva konserten. Så resten av dagen har bestått av nyttigt slappande. På torsdag kör vi igen fast i Kristianstad :)

 

Blir en tidig kväll ikväll! Nödvändigt.

Ciao!


Till min fina mor.

 

För att jag älskar dig!


och här ligger jag och mår skit.

Sant så som rubriken säger. Tyvärr. Åkte inte tillbaka till Glimåkra efter lovet för att jag mådde skit. Har precis kommit tillbaka hit.. och hur mår jag? - Jo, skit. Fast inte riktigt på samma sätt dock. Tack och lov! Nu är det bara en himla irriterande skallavärk och magen som leker rövare med mig.. OCH hicka -.- Typiskt vanligt, men typiskt onödigt. Men det var verkligen inte sånt här jag behövde nu! URK!!

 

Imorn är jag pigg och kry igen. Punkt. Då väntas en dag med nya möjligheter och nya äventyr. Efter frukosten åker jag tillsammans med min fina kör till... någon stad.. som heter nått... aja, i Skåne iaf. Där ska vi ha någon slags reklamkonsert i någon skola.. tror jag. Eller..? Okej. Jag ska nånstans och sjunga. Ska tydligen sjunga solo på en låt också. Det spännande med det är att jag inte övat den innan.. N.E.R.V.Ö.S. Och på tala om spelningar så trooor jag att vi ska ha liknande konsert på torsdag också. Fast i en annan stad. Eller va det samma? Ehh..... Att ha koll på läget är uppenbarligen inte min grej för tillfället. Något jag vet iaf är att jag ska gå på konsert på lördag med Gospel Company (för jag ska faktiskt också få ha roligt.) och vi ska ha vår första egna riktiga konsert på söndag i Sösdala :) Najs.

 

Men nu ska jag fortsätta ligga här ett tag till och hoppas på att det onda i magen och huvudvärken inser att dem inte är välkomna så de kan gå och spola ner sig i toaletten. Så de så! Förresten! Jag insåg i veckan som gått att jag inte har någon vettig hobby! Så jag fick ju helt enkelt se till att skaffa en. Jag ska lära mig sticka! :) Märkligt.. Jag har haft slöjd i skolan i 9 år men inte en enda gång har jag fått sticka. När alla andra barnen stickade så fick jag virka..... hm. Så nu har jag iaf inbillat mig att jag ska bli grym på det :) Vi börjar med en basic halsduk. Lagom svårighetsgrad att börja med tycker jag ;) Får se om resultatet blir lyckat nog att visa för allmänheten.

 

Här är en lite bättre bild på hur håret blev förresten :)

 

Det råkade visst bli två. Men det sista kan få bli en puss till Marcus för att han är hemma och är duktig och jobbar på och grejer. Och för att jag saknar honom. Som stryk.

 

En Kram.

Ciao!


Hemma igen. Eller "hemma" igen..?

Tillbaka hemma i Glimåkra efter att ha varit hemma i Nybro i 2 veckor. Blandade känslor. MEN jag ska försöka allt jag kan för att göra det bästa av situationen. Nu ska det minsann bli anda bullar för fröken Alexandra!

Tack!


Lilla pappa.

Barar för att jag har världens finaste pappa på hela jorden och han förtjänar det allra bästa. Du är guld värd.


Älskar dej pappsi!


Promenad med kameran.


New haircut!

Jag råkade visst gå och klippa av ca 15 cm på håret här om dagen. Så för första gången på 10 år är jag korthårig igen. Det ynkliga som var efter permanenten är nästan helt väck. Jag har numera en rak axellång page helt enkelt. Och jag som alltid velat ha långt, tjockt lockigt hår.. och nu går jag och klipper av hela skiten? Ibland undrar jag hur jag egentligen är funtad. Men jag är nöjd iaf :)Syns kanske inte sådära jättebra pga halsduken..
meeen jag har inga bättre bilder än så länge men ni kommer ju ändå få se det framöver :)

Kanon eller kalkon? :)

Min Mårtensafton.

Yes, it's true. I am a litle bit sad. Ikväll var det någon Mårten gås-middag på min skola som tydligen är något av en skånsk tradition. Men det innebär iaf att alla i skolan klädde upp sig och gjorde sig riktigt fina och gick ner till skolan där man blev bjuden på gås-middag. Vad mer för festligheter som hände under kvällens gång vet jag ej.

Detta är något jag skulle tyckt va jättekul att gå på och har sett fram emot det. Men jag är fortfarande i Nybro och är sjuk.

Lite ledsen blir man när man ser bilder på fb och önskat att man vore där. Det är inte varje dag festligheter som sådana händer. Suck. Aja, vad gör man?

MEN nu är det ju en sån himla tur att jag har en så otroligt bra och fin hane som Marcus!! Idag efter han hade åkt iväg till jobbet skickade han ett sms till mig och sa att vi skulle ha en egen gåsamiddag ikväll. I M&A-stil i form av att han bjöd mig på pizza, cola och chips och sitta och mysa i hans soffa framför Foo Fighters-dvd han precis köpt och ha en riktigt mysig kväll bara han och jag. Bara för att muntra upp mig. Precis vad jag behövde! Behöver jag änns säga hur mycket jag älskar honom?
Han är allt bra för mig.

Tack.

Farmor 75 år!

I lördags hade vi lite fylla-år-mys hos farmor & farfar med närmaste släkten :) Massa god mat och härligt häng :)

 

En liten hög bilder på människor jag älskar.

Så att säga.


Läge Luftrörskatarr.

Hej och hå va dagarna rullar på! Ett tag sen man var här och lekte.
Okej, vad är det senaste då?

1. Jag är hemma på höstlov och har varit det i en vecka nu.
2. Efter några dagar med lov så går jag givetvis och blir sjuk. Igen. Wehey!!! Denna gången: Luftrörskatarr. (Bronkit)

Härligt. Så nu har jag ca 39 graders feber (har vanligtvis ganska låg normaltemp) och håller på att hosta upp lungorna hela tiden. Det är inte skönt. Började med feber och lite (som jag trodde) vanlig hosta. Men när det började låta som att jag höll på att dö när jag hostade tog jag mig till farbror doktorn som tog lite vidriga prover och sedan berättade att jag hade luftrörskatarr. Toppen. Precis vad jag behövde! Ännu mer sjuka.

Kan ju informera er om att jag precis blivit frisk från att varit sjuk i ca 4 veckor. Att bli sjuk igen är inte högst på önska-listan precis.


Genom att jag nu hostar såpass mycket och brutalt hela tiden, så har det gjort mig fruktansvärt hes
eftersom det sliter så sjukt mycket. Visst, jag älskar hesa röster.. men såhär vill man verkligen inte låta! Särskilt inte när man precis varit så hes så att det gjorde en stum för en vecka. Vill verkligen inte tillbaka till den skiten igen.. Jag går liksom på en skola där huvudgrejen är att sjunga. Kan jag sjunga nu?? -Nej. Det är inte så jättekul när man inte kan göra det som man är där för. Ska egentligen tillbaka till Glimåkra på måndag men det blir till att stanna kvar i här i Nybro ett tag och bli frisk för en gång skull! Försöker vara klok. Bättre att vara sjuk här än att ligga ensam nere i Glim och vara sjuk.

~

Det var en liten uppdatering. Har hänt en massa andra mysiga saker på lovet också :) Men det kan jag berätta mer om när jag inte stör mig lika mycket på att jag blivit sjuk igen ;)

Men nu är det alldeles för mycket natt för att det ska vara vettigt för mig att vara uppe! Så god natt på er kära vänner! :)

Ciao!

RSS 2.0