30 dagar med bloggen - i min handväska

Okej, vanligtvis är jag inte precis den typen som springer runt med en handväska runt armen och är sådär puttinuttig. Det är inte jag nånstans whatsoever. Miniväska funkar. Men annars är jag lite mer bekväm av mig :P hah ^^ Men nu räknar jag vad som finns i väskan till en typisk skoldag.

Brukar ofta få frågan va jag egentligen har i min väska eftersom den alltid väger fyrahundratjugosju kg, även de dagar jag bara behöver ha med mig ett notpapper? ...bra fråga, dvs. 

Det är givetvis olika från gång till gång, men detta är väl typ alltid grundkittet typ:

 

Almanacka
Pennskrin
Hårspray
Torrschampo
Kam
Solglasögon
Paraply
Handkräm
Deo
Tendercare
Spegel
Mobladdare
Hörlurar
Kortlek
Oriflamekatalog
Plastskedar
Gafflar
Tejp
Termometer
Fickkniv
Toffsar och spännen
Plånbok
Sminknecessär
Tågkort

Hm.. det är nog allt. Sen beroende på vilken dag, så tillkommer ju skolbocker och grejer till kommande prov om jag får tid till att plugga på tåget/hål/väntan på tåget. Vissa dagar hinner äter jag inte på skolan, så då brukar jag ta med nudlar också, eller om det blir långa dagar så åker en shake med.

Men that's it kan man säga :)

30 dagar med bloggen - Mina syskon

Jag har en två år äldre syster som heter Pauline. Nu går hon på en folkhögskola med inriktning gospel, nere i Glimåkra i Skåne, där hon också bor för tillfället.

Hon är inte bara min storasyster, hon är min allra bästa vän. Hon är den finaste som finns och man kan inte älska en person mer än vad jag älskar henne. Det finns inte tillräckligt bra ord för att beskriva hur fantastisk hon är. Jag blir så fruktansvärt glad av henne. Vi har en oerhört tajt relation och hon är en stor förebild för mig. Hon är en sådan som jag lätt blir väldigt avundsjuk på i många situationer. Hon är min idol. Hon är den jag kan prata om allt med. Hon förstår mig på ett sätt som ingen annan gör. Med henne kan jag verkligen vara mig själv helt och hållet. Det finns inget jag kan dölja för henne, hon känner mig rakt igenom. Jag litar på henne till 100%.

Jag är otroligt stolt över att ha henne som min syster.
Jag kan inte leva utan henne. Det går inte. Jag behöver henne. Hon är som en drog för mig. Mitt lyckopiller. Jag är helt enkelt beroende av henne.
Hon betyder allt för mig.Älskar Dig Pauline <3

word.

"Everyone wants happiness.

Nobody wants pain.

But you can't have a rainbow,

without a little rain"


30 dagar med bloggen - Det här hade jag på mig idag

Är det nu man ska skriva var allt kommer ifrån?

Okej.. Let's give it a try!

 

 

Ehhhh.... Det gick inte så bra.. XP Fastnade på koftan.
Linnet kommer iaf från Gina Tricot, köpt i somras :P Det enda som är hyfsat nytt är byxorna som är köpt på H&M för 199 kr, och finns fortfarande ute i affär :)

även om det skiter sig

keep on smiling.

Det blir inte riktigt som man tänkt sig alltid. Att lära sig acceptera det kan vara svårt, men oerhört nyttigt. Även om en grej skiter sig, inte blir som man tänk, föreställt sig eller hoppats på, så är det viktigt att inse och förstå att det inte är kört bara för det. En av de bästa sakerna med livet är just det att det kommer fler chanser. Kanske inte samma chanser som man missat, men andra chanser, sätt och möjligheter.
Det är aldrig kört.


"Det kommer alltid flera bussar, sista tåget har ej gått, du kan åka med ett annat flygplan. Coola ner, det kommer fler. Så coola ner, det kommer fler."

word.

Everything will be okay in the end.
If it's not okay, it's not the end.

35 skoldagardagar kvar...

Idag har jag 35 skoldagar kvar tills jag springer ut genom dörrarna på min skola tillsammans med en himla massa andra överlyckliga nyblivna studenter.

Galet glad!

Gosdag

Helgo dag rakt igenom :) Välbehövd! Att bara gå runt och må bra är något som jag nog ska lägga till som ett av mina favorit-önske-hobbys :)

Veckan som ligger framför vet jag inte riktigt exakt vad som kommer hända, men varje dag är ett äventyr som blir vad man gör det till!


Och nej, det är absolut inte jag som lär min lilla kusin rackartyg.. ;)

PussGodNatt!

Mysdag

Åh vilken härlig dag! Har mest bara gått runt och mått bra och njutit av mysvädret och tanken på att jag är helt och hållet ledig idag ^^

Blev en snabb sväng in till da grande Nybro centrum med mamma :) Lite Lindex, lite mat på Kebaben, lite handla. När vi kom hem så satte vi oss ute i solen med filtar omkring oss, mysmusik i bakgrunden och med varsin Ben&Jerrys-glass i handen ^^ U.N.D.E.R.B.A.R.T.

 

 

Efter ett tag gick vi in för att det blåste så kallt och tog en powernap ^^ Pretty nice, huh?

 

Nu ska jag ta och mysa vidare för mig själv, för mamma har precis åkt iväg för hon ska sjunga på Lördag:NU ikväll :)

 

Ciao!


Time to breathe

Hej och hå så bra det kan gå! :)

Nu har äntligen helgen börjat och det är dags för mig att verkligen softa! För nästan första gången på 78 år (nästan..) så har jag en liten helg (läs lördag) där jag inte har något inplanerat, så då ska jag verkligen mysa till det för mig själv :) Skönt!! Jag älskar verkligen att umgås med folk och när det händer grejer, stora som små. Men ibland är det ju bara så skönt att bara göra ingenting! ^^ Bara njuta av att finnas till liksom :) Kanske gå ut och ta en promenad? Tror det är underskattat :) Det händer liksom aldrig för min del. Har aldrig tid, eller sättare sagt tar jag mig inte tiden, för det finns alltid så många andra grejer som står högre upp på prio-listan.

Idag hade jag kuhi-prov :) Another one down! Så om jag har fattat grejen rätt nu, så har jag inga prov eller inlämningsuppgifter eller så förens om 3 veckor? :D (borträknat från SvNp, piano, projektarbete mm). Lyx!

Om jag ska summera veckan som gått med några ord skulle det nog vara bra, snabb, roligt, vårväder, glatt och spännande. Framförallt spännande.. x] hah

Ikväll blir det "bilkurragömma" som gäller! :) ehh.. kan ju inte riktigt påstå att jag exakt fattar vad det innebär, meeeen det lär säkert bli kul :)

Ciao!

Frulle!

Duktig som jag är så råkade jag ställa alarmet igår, en timme efter. Dvs 10 min innan jag egentligen ska cykla. Hinner jag? Kanske. Orkar jag stressa? Nej.
Sitter och äter frukost och läser på mjölkpaketet (oerhört underhållande), och på denna stod det faktiskt om varför det är bra att äta frukost. Jag tyckte det var väldigt bra, särskilt eftersom jag verkligen inte förstår hur man kan klara sig utan frukost på morgonen. 

Att äta rätt handlar förstår om vad man äter, men också om när. Faktum är att ungefär 25% av den energi kroppen behöver ska komma från det som finns på frukostbordet. Frukostätare minns bättre, är mer uthålliga och har lättare att koncentrera sig. Man blir dessutom gladare av frukost! En jämn blodsockerkurva håller nämligen humöret på en bra nivå. Och tänk på att en liten frukost är bättre än ingen alls!

Det finns samband mellan skolelevers frukostvanor och deras medelbetyg.
Den som inte äter frukost får lättare huvudverk och migränanfall.
Frukostätare äter ofta mer regelbundet och får därför färre hål i tänderna.

Sant! :) Frulle är grejen alltså!

Nu, efter min oerhört nyttiga frukost blir det att åka till skolan för mer äventyr ;)
Ciao!

hehe :)

Nu när jag ändå har lite nostalgi-feeling i mig, så backar jag bak enda till 9:an där jag har några goa minnen som rotas fram via den här videon :)


Så himla ful x) Men lite småkul :P

minnesvärt

Fick dille. Började lyssna igenom mina gamla listor på spotify på låtar från förra året (vår/sommar), och drogs tillbaka i tankarna hur mycket jag verkligen njöt av livet då!

Låtar som väcker minnen från extra bra perioder i livet

Kan inte låta bli att le när jag hör låtarna igen som för en tillbaka i tankarna ^^ Mys!

Rytmikshow

Idag har vi haft rytmikshow i skolan för alla treor :) Sjuuuukt kul!! Det är en tävling där man tävlas klassvis (endast treorna), där man har gjort ett rytmiknumer på max 9 min, som man då visat upp idag för resten av alla treorna.

 

Grattis till vår fina systerklass Es08A musik/teater som vann! :D (inte dem på bilden)

 

Resten av dagen bestod av non-stress och glada miner :) Mickis, jag & Sara skippade till och med ett tåg för att låta bli att stressa ^^ Så vi gick och köpte årets första "riktiga" glass och satte oss på en bänk mitt i stan och bara kollade på alla som gick förbi och njöt för fulla muggar! :)

 

Lagom glassig bild så att säga! ;)

 

Ciao!

 


Det här visste du ej om mig..?

  • Jag kan skaka på magen. Vet ej hur jag gör det, och kan inte förklara. Men darrar gör det minsann! :P hah
  • Jag vill ha en tatuering. Har velat ha det sen jag va typ 11 år :P Det som hindrar mig är att jag vet inte var den ska vara eller hur den ska se ut XP
  • Jag kan, utan problem få in flera salta pinnar på tvären i munnen. Mina kinder kan jämföras med en hamsters kinder kan man säga.
  • Något som jag konstigt nog faktiskt tycker om, är att tränga mig fram bland folkmassor :P låter sjukt, men det är sant X) Som på typ konserter, i skolan, på tåget mm. Ta mig fram och slinka förbi helt enkelt :P
  • Jag hatar att snyta mig på offentliga platser. Någon spärr jag har :P tycker det är pinsamt X) hah
  • Jag är en riktig klätterapa, och har varit det sen jag var liten. Jag började klättra innan jag kunde gå :P Så fort jag ser ett stort fint klätter-vänligt träd eller nått så pirrar det i kroppen :] Lekplatser, klätterväggar, träd.. mmh!
  • Jag älskar lukten när man precis tänt eller släkt en tändsticka :) vet ej vad som gör just den lukten speciell, men nått är det! ^^
  • Jag älskar att gå barfota på sommaren! :) Särskilt att gå barfota på stora, runda, fina stenar/klippor precis vid vattnet ^^ myyys!
  • Jag är väldig pillig :) Älskar att pyssla och peta. Höll på att pyssla och greja jättemycket när jag var liten! Riktigt uppfinningsrik var jag! Gjorde flera hem till mina leksaker, anordnade larm-system när man drog i handtaget på dörren, gjorde kreativa födelsedagskort mm, tog vad jag hittade och gjorde något av det helt enkelt :) Tyvärr blir det ju inte så mycket av just den sortens pyssel nu för tiden ;) Så nu "pysslar jag av mig" med glas&keramiken i skolan ist ;)
  • När jag var liten kände jag mig utanför i min familj. För jag var den enda som inte hade glasögon.. Trodde det var något fel på mina ögon :P hah jag ville så gärna också ha glasögon som resten av min familj hade, så jag gjorde till och med ett par glasögon i lila, fluffiga piprensare! Spännande..... x)

Så, nu blev du 10 saker klokare om mig ;)

Ciao!

Vårdag och tågtrubbel

Ibland händer det att man missar tåget när man ska till skolan. Ibland händer det att man inte är hemma förens 5 timmar efter man slutat. Ibland händer det att man kutar järnet för att hinna med ett tåg, men ser det rulla förbi framför näsan på en. Ibland har man lite otur när det gäller tåg helt enkelt.

Vårvädret fortsätter, kärlek! Vindarna förbjuder dock en att ha en frisyr. Blurk. Går runt om dagarna och ser ut som en missbildad sopkvast i huvet.
Men jag är inte bitter ;)

Sol, musik, vänner, vår på väg!

That's gooooood! ;)

 


Ciao!

Vår i luften!

Godag kanske :)

Dagen i all ära tog jag på mig för första gången (förutom igår när vi åkte till Kalmar, men det räknas inte) min vårjacka! :D Nu är det väl ändå vår ute, right? Det var till och med ljust ute när jag cyklade till stationen och hem igen! :D Happyface.

Aja. Dagen har varit okadoka kan man säga :) Många saker har gått bra ^^ Men dock alldeles för lång dag för endast 3 lektioner. Men det har gått fort :)

Om två dagar är det rytmikshowen, och jag är supertaggad :) På fredag har jag kuhi-prov, hoppas det går väl! Sen verkar det i nuläget som att jag inte har något skolskit inbokat förens om ca 3 veckor :D Skööönt! Behöver verkligen en liten paus från allt nu, så man kan koncentrera sig lite mer på typ pianot, projektarbetet, Norge, Glimåkra osv.

Ikväll väntas plugg, plugg och lite mera plugg för lite variation :)

Ha de gött!
Ciao!

30 dagar med bloggen - Min tro

Jag kan ju börja med att säga att jag är kristen.
Är uppvuxen i en kristen familj och släkt. Att gå till kyrkan är något jag gjort sen jag var plutt. Allt det där "kristna" har kommit naturligt till mig kan man säga. Det blev en självklarhet för mig att tro på Gud, eftersom hela min familj och alla mina vänner gjorde det. Så hur kunde jag inte tro när det fanns så många mer runt omkring mig som var övertygade och trodde? Det har aldrig varit något som jag har gått runt och funderat på, finns Gud eller inte? För hur stor är chansen att många kan ha fel? Och man kan bevisa att Gud finns, men inte att han inte finns.

Men även om jag växte upp i den "kristna världens", så har jag skapat en egen tro på Gud.

När jag var liten så var jag glutenallergiker. Och dem som känner till den sjukdomen lite mer, vet om att det är något som inte går över, eller något man kan växa ifrån. Har man det så har man det, kan inte göra något mer åt saken förutom att acceptera.
Jag hade iaf det. Och när jag säger hade, så menar jag att jag är helt och hållet fri från det nu.

När jag var 7 år (skulle fylla), så hände något med mig som rubbade hela min värld och förändrade hela min framtid.
Fram tills dess hade jag glutenallergi, men en gång i kyrkan efter jag hade kommit upp från söndagsskolan och gick in till mina föräldrar i kyrksalen, så såg jag att det satt fortfarande kvar folk i kyrkan och bad med en man som var där på besök.
Jag hade väl tydligen inte så jättestor koll på det då, så jag frågade mamma vad dem gjorde och varför. Jag fick förklarat för mig att dem bad. Varför? undrade jag. Där fick jag till svar att de kanske bad för att få hjälp, tacka för något, eller om de hade någon sjukdom eller ont någonstans.
Då frågade jag mamma om vi, tillsammans med mannen som var på besök, kunde be för min mage då, så att jag blev frisk.
Det var ju självklart att vi kunde det tyckte mamma. Så jag, mamma och pappa gick bort till mannen och pratade med honom, och dem alla bad för mig.

När vi kom hem tyckte jag att jag på direkten skulle få äta resten av familjens mat, för nu hade Jesus gjort mig frisk! Jag trodde verkligen på att Gud hade gjort mig frisk, för vi hade ju bett för det. Så nu ville jag också äta det alla andra fick äta.
Men det tvekade mina föräldrar lite på, såklart. Jag hade några veckor innan varit på ett barnkalas där vi hade fått cornflakes-chokladkakor, och i cornflakesen hade ju givetvis varit B-vitaminberikade (maltextrakt) vilket räckte för att jag skulle bli sjuk. Feber och ont i magen. Snabb reaktion, ungefär om om man har någon annan matallergi. Hela magslemhinnan blev retad. Så att låta mig äta deras mat, som de visste gjorde mig sjuk igen, var inte precis det mest optimala kanske. Så jag fick inte.

Jag fortsatte tjata, för jag var verkligen helt säker på att jag var frisk nu! Vi hade ju bett, och Gud hade besvarat min bön och gjort så att jag inte hade den dumma allergin mer.
Så efter tre dagar så fick jag ett par av deras spaghettitsar.. Tiden gick, och jag fick varken ont i magen eller blev sjuk. Ingenting hade hänt.
Vi provade igen, jag fick äta något mer utav deras mat. Det gick också bra. Vi fortsatte i det lugna tempot som sedan blev mer och mer. Och jag var fortfarande lika frisk som innan jag åt. Tillslut åt jag allt de dem åt!
Jag var inte sjuk längre, jag hade blivit fri från min allergi som man inte kan bli fri från!


Vi gick senare till docktorn och förklarade att jag inte var sjuk längre. Han trodde självklart inte på oss och förklarade att jag dessvärre skulle få leva med detta resten av mitt liv. Det går inte att bli fri från glutenallergi. Men tillslut förstod han att det verkligen va så som vi sa, och vi fick till svars "Ojdå, det är sånt vi får benämna mirakel". Och jag blev friskförklarad. 


Så hur kan jag tvivla på att Gud finns, när jag själv har varit med om ett mirakel?
Jag har även varit med om gånger där man har bett för kompisar och deras sjukdomar har försvunnit. Jag lägger märke till i vardagen att Gud alltid finns där för mig och hjälper mig på vägen och ger mig styrka och kraft.
Det är omöjligt för mig att inte tro när jag har fått ett sånt stort bevis på att Gud finns.

Se, är inte att tro
Utan tro, är att se

när det inte håller längre

Ibland kan det bli så att man är inne i ett flow där allt rullar på i hundrasjutti km/h, och man har så mycket att göra, och det händer saker hela tiden.
Men samtidigt tycker man allt egentligen är ganska roligt, så man står ut och man pushar sig så långt det går, man sträcker sig till det allra yttersta helt enkelt. Men även det starkaste vindskyddet faller tillslut när det blåst för mycket och tärt på det.

Där har jag hamnat idag.
Idag är inte min dag.
När det går så långt så att ballongen tillslut spricker, och man kan inte hålla ihop mer. Tårarna går inte att stoppa. Allting blir fel och man blir ledsen av det minsta lilla.

Nu är det dags att läka ihop lite. Ta en stund för mig själv för att bara må bra och släppa allt. Äta lite pizza, ta på mjukisbyxorna och kolla på en mysig film!!

Tomorrow will be a better day!

Ciao!

vem förstörde vädret?

Kollade just igenom de senaste fb-uppdateringarna, och TJENA va folk håller på att klaga på snön! :O Inte för att jag inte håller med, för det gör jag. Äckligt med slask och kyla. Har hål i min doja så min fot är mindre torr nu kan man säga. Så jag tycker det är dags för solen att titta fram igen :)

Dagen har varit lång, jobbig, utmattande, lam och jättebra :) Hade ensemble första lektionen där vi kollade på inspelningen från uppspelet, och fick betyg på den perioden :) Fick mvg! STOLT! :D *klapp på axeln*. Köttade vidare med idrott där vi fortfarande håller på med rytmik-numret :) Idag skulle våran lärare kolla på det med, och vi fick omdömet "jättebra, fantastiskt, enormt" osv.. och en himla massa utropstecken och stora bokstäver :) Så det ser ju bra ut! :D (inte för att skryta eller så, eller jo egentligen.. men vi är ganska grymma ^^)
Dagen rullade vidare utan några större anmärkningar. Stannade kvar efter skolan för att öva rytmik-numret ännu mer. Åkte hem. Typ så :P

Nu har jag slängt mig i soffan för att chilla lite och göra "helg" ^^ Min syster har kommit hem denna helgen med så nu är jag glad :D

Snart drar vi vidare till Hanna & Jens för att ha en go kväll med resten av alla :) Majs! Hörde något om pajer och chokladkakor.. ;) Blir nog riktigt lyckad kväll tror jag! :D Peppet!!

Bild från i somras :) En glad brunbränd (sämst kvalité så det syns inte) Alexandra med solblekt hår, och färgglada kläder :) Saknar! Ge mig sommar nu!!


Ciao!

God natt!

Att somna med ett leende på läpparna är en av de bästa grejerna man kan göra. Det tänker jag göra ikväll :)

Livet är gott. Genom att tänka på alla de bra sakerna man har i livet, inser man att det är fler än vad man trodde innan. Familj och vänner som älskar en, tak över huvudet, mat på bordet, skor att ha på fötterna, kläder som gör att man inte fryser, smink som gör så att man känner sig fin, skola att gå till så man blir allmänbildad, jobb för att hjälpa och underlätta för andra och för en själv, någonstans att sova, någonstans att bo, någonstans att känna vila. När man tänker på hur bra man egentligen har det, känner man sig rik. Man har mycket att vara tacksam över.

En utmaning som man kan testa sig med varje kväll, är att summera dagen med att köra en topp 5-lista (minst 5 saker!!), och en bott 5-lista (högst 5 saker!!). Be först för bottnarna, sedan tacka för topparna. Genom att tänka på så många bra saker som man har eller varit med om, så tror jag att man somnar bättre. Och att göra det till en rutin, tror jag att man kan bli en gladare människa, för man har mycket att tack för.

Men det är bara en liten teori jag har, och jag tycker att den låter bra, så jag tänker fortsätta tro på den :)


Godnatt-soundtracket för ikväll blir Music-Themes – Forrest Gump :) Så himla fin låt! Och passar super att somna in till ^^

God natt på er!!
Ciao!

torsdag

Hej och hå! :)
Har precis kommit hem från skolan :) Skulle egentligen vara hemma runt 2-tiden, men idag så åkte jag och en annan klass på typ studieresa till Kosta Glasbruk :) (i och med glas&keramiken)
Vi fick göra egna glas och gravera :) Spännande tycker jag! Det var kul att testa på :)


Från det ena till det andra. Jag är väder-tok, så när det började snöa nu på eftermiddagen blev jag lite lack på vädret. Trodde på vår nu.. Och imorn ska äckelvädret tydligen fortsätta! :O INTE OKEJ!! Men nästa kommer det bli bättre iaf :D upp mot 13-14 grader och sol! :D peppet på det? JA!! Välkommen vår säger jag bara :D

Ciao!

Oriflame

Nästa tisdag går denna periodens katalog ut, så om det är något man behöver eller vill ha, så är det dags att kika in i katalogen nu :)

Som vanligt tänker jag tipsa om några av mina favoriter :) Fast dock inte så många som vanligt idag, eftersom jag helt enkelt inte har tid.
Men jag rekommenderar verkligen att kolla in i katalogen jag länkade ovan, för det är en himla massa godsaker på rea denna gången!
:D

Om du har några frågor eller funderingar, är det bara att fråga! Vill du beställa, är det bara att ta kontakt. Du får lättast tag på mig på facebook, sms, eller in real life :)
Enjoy!


Oriflame Beauty 2FX Mascara

Dubbelverkande mascara som ger både lyxig längd och vacker volym.
Denna mascaran, (om nån) ger verkligen volym så det heter duga! Lösögonfransar, hej! säger jag bara :P Så är det extremvolym du vill ha, give this baby a shot! ;)

Nu 89 kr
(ord.pris 155 kr)

Oriflame Beauty Perfect Blush

Rouge som framhäver ansiktskonturer och ger lyster åt hudtonen. Behaglig konsistens som skulpterar fram kindben och ger en vacker lyster. Passar alla hudtoner
Praktisk och bra rouge som finns i 3 olika nyanser. Ger en pigg och fräsch look :) 

Nu 79 kr (ord.pris 135 kr)

Very Me Fat Lash Mascara
Mascara som ger oslagbart fylliga fransar med hjälp av en optimal applikator som maxar resultatet. Få både volym och längd som definitivt drar blickarna till sig.
Detta är helt klart min favorit bland alla mascaror jag har testat!! (Tro mig, jag har testat mååånga.. mamma säljer Oriflame = jag försökskanin ;) heh)
Den har allt som man önskar sig ur en mascara! :) Den ger längd, volym, fylliga fransar, böjda fransar, rinner inte, kladdar inte, "smular" inte mm. Den är helt enkelt helt underbar :D Något av de första sakerna som jag la märke till (till skillnad från andra mascaror) så när man lite lätt böjde upp fransarna med fingrarna, så höll sig fransarna böjda och fina hela dagen! :D Det som är pricken över i'et, är själva toppen på borsten som är rundad och "piggar" där uppe med, så man kan nå precis alla ögonfransar, hur små eller hur besvärliga dem än är att komma åt :) Super? JA! 

Nu 79 kr (ord.pris 110 kr)


Det var det :) Men som sagt, hett tips är att kolla igenom katalogen för det finns många godbitar :)
Katalogen går ut nästa tisdag (22/3)


dagens fritidsaktivitet

Landa med tåget i Nybro.
Jobba.
Komma hem.
Äta.
Plugga.
Plugga.
Plugga.
Plugga.
Oplugga.
Plugga.
Plugga.
Plugga.
Plugga.
Plugga.
Äta.
Blogga.
Kolla på Grey's anatomy.
Sova.Förstår att ni är avundsjuka ;)
Ciao!

o

Här ska det firas!!
Ikväll så skiter mamma & jag i verkligheten och kör på myskväll mitt i veckan med pizza och Navy CIS bara för att fira alla våra "O-saker" idag! Bara för att vi är bra ändå och för att det är vi värda faktiskt!

Ciao!

Stress.

Tjohej Tjohopp! :D Idag har jag verkligen inget vettigt att skriva om (vad jag vet), så jag tänker berätta lite om min dag så får vi se vad det slutar :)
Spännande nästan jämt ;)

Dagen har rullat på i en takt som jag inte kan definiera om den gick snabbt eller långsamt? Den gick helt enkelt. Hade bara 3 lektioner så det var rätt chill ändå (borträknat att jag åkte vid 6 idag på morgonen) :)

Första lektionen hade vi religion där jag fick reda på mitt prov. UIHFOEKUASDHGU. Typ så. Okej, inte såå illa, men fick fortfarande frdsuijfmoirws-känslan.
Fick "arga"-av mig på glas&keramiken sen, där jag lekte kreativ och försökte att "måla" på glas. Ehm.. Kan inte måla. Kan bara kluddra krummelurer och krimmelikrokar. Skit samma.
Sedan hade vi arbetsmiljö&säkerhet, där vi pratade om stresshanteringar och konflikter.


När vi pratade om stresshanteringar fick vi komma på olika saker för att göra så att man blir mindre stressad. Ganska självklara grejer, men tyckte det var bra så tänkte dela med mig av det här med :)

* Säga Nej!
* Sova ordentligt
* Äta regelbundet
* Ta tid till sång man tycker om och är roligt
* Ha framförhållning Använda almanacka t.ex. och planera i förväg
* Struktur
* Be om hjälp
* Prioritera!!
* Umgås med vänner
* Stänga av tv, dator, musik mm
* Stanna upp, koppla bort, andas
* Skratta!

Det var några saker :)
Sedan pratade vi om de vanligaste orsakerna till konflikter och hur man kan förebygga konflikter. Tyckte det också var bra, så det hamnar här :P hah

Orsaker:
* Missförstånd
* Bristande kommunikation
* Värderingar
* Personliga motsättningar

Hur man förebygger:
* Möten
* Direkt kommunikation
* Skilja på sak och person
* Kunna ta kritik
* Inte säga: "Du är.." eller "Du gör.."
Utan "Jag upplever.." eller "När du.."
* Öppenhet. Våga säga sin sak
* Skratta
* Respekt

Tycker sånt är intressant :)
Visste ni btw att sen 1986 har stressfallen ökat med 50%? Och ungdomar i åldrarna 15-19 som känner sig stressade har trefaldigats. Sjukt.

Jag är en sån människa som har stressat alldeles för mycket i mina dar. Många vårar i rad nu, har jag varit så stressad (mestadels över skolan men även över annat), så att jag har fått svåra besvär med magkatarr. Förra våren var första gången på flera år som jag inte fick magkatarr, och jag tror faktiskt att det beror mycket på att jag hade så otroligt roligt med mina kompisar i skolan så att jag liksom glömde bort eller bara inte tänkte på att jag hade sjukt mycket att göra. Jag skrattade bort all den tid där jag vanligtvis hade gått runt och haft ågren över allt jag var tvungen att göra och fixa. Stor del av dagen gick åt att ha roligt ist.

Så att umgås med kompisar och skratta mycket, är något jag verkligen rekommenderar till dem som känner sig stressade. Visst man kan tycka att man inte har tid att träffa sina vänner för att man har så mycket att göra. Men det handlar om att prioritera.

Det blev visst lite vett av inlägget iaf! :D haha där ser man! Men det var nog allt jag hade att säga nu :)

Ciao!

vill

En önskan, en vilja, en dröm.

Ett äventyr.


30 dagar med bloggen - Ett ögonblick

Detta ämnet var konstigt nog ganska lätt för mig att komma på vad jag skulle berätta om.

Ett ögonblick som jag nog aldrig kommer att glömma var när jag fyllde 11 år och fick en kanin. Kanske kan bli lite töntigt, men det var väldigt speciellt för mig.

Både min mamma och syster är pälsdjursallergiker, och jag har alltid älskat djur och alltid velat ha ett eget litet husdjur. Men vem som helst kan förstå att det inte är världens smartaste grej att skaffa typ en hund om familjemedlemmar blir sjuka pga det. Det har liksom alltid varit "mamma & Pauline, eller husdjur.. Pick one!".
Så när alla andra barn fick en katt, hund, kanin, hamster osv.. så fick vi fiskar. Kul. Hur mysigt är det att gosa med en fisk liksom? Inte så mycket, nej.. Jag ville ha något mer luddigt. 

Eftersom min bästa vän hade en egen katt, och jag hela tiden såg hur mysigt och lockande det var, så ville jag ju ännu mer ha ett eget djur.
Men det kunde jag ju inte, och det förstod jag tillslut. Men det tog år för mig att verkligen förstå att jag inte kunde ha det, och även om jag var liten så förstod jag ändå att det skulle vara omöjligt för mig att ha en katt eller kanin eller något annat husdjur. Jag var väldigt väldigt ledsen över detta..


Men sen kom dagen jag fyllde 11 år.

Som alla andra mina födelsedagar blev det grattis på morgonen med fika på sängen och paket och hela familjen samlad och sådär. Men när alla paket var öppnade och allt var "klart" så sa mamma att jag skulle blunda för det var ett till paket, men det var svårt att slå in. Så det gjorde jag. Nästa sekund fick jag något tungt på min mage som halkade omkring och jag öppnade ögonen och såg att det var väärldens sötaste lilla dvärgvädur :D (kanin)
Detta var verkligen som att jag drömde! Det hela var så ofattbart för mig! Jag hade präntat i mig sen jag var liten att jag aldrig skulle få ett husdjur, och där blev min dröm till verklighet! Jag fick en egen liten bäbis! Jag blev så otroligt lycklig så tårarna bara rann!

Den känslan asså.. Kan även idag tänka tillbaka på just det ögonblicket och känna samma otroliga lyckliga känsla i mig. Och det bara för att jag fick en kanin!

 

Världens lyckligaste lilla 11-åring, nyvaken och dan, med ögonen fyllda med tårar och stort leende på läpparna och med sin då största önska i famnen!


yesterday, today

igår

Idag


Blev mycket musik denna helgen :) I fredags blev det massa övning med kören :) alltid lika kul! Lördagen blev det en roadtrip upp till Mariannelund för att lyssna på Pauline och hennes kör No Limits var där och hade konsert, och idag sjöng vi upp med våran kör Sound of Joy :) Blev också ett härligt "musik-avslut" på helgen genom att vi drog hem ett gäng till Tobias & Johanna och käkade kebab och sedan hade allsång med gamla sånger från 90-talet :D hah

Kommer inte ihåg senaste gången som jag inte hade nått att göra på en helg, eller där det inte hände nått :P Så det är oftast mina helger som är mest intensiva. Men jag trivs med det, för jag har alltid så GALET kul hela tiden :D

Ni kanske har förstått det vid detta laget att jag är himla nöjd med mitt liv nu? ;)


Nu väntas en ganska relativt lugn skolvecka framför mig :) Mycket rytmikshow-övningar bara, men det är bara kul ;) 

Ciao!


iväg

NEXT: Mariannelund med familjen och delar av gänget för att kolla på konsert med No Limits där min syster är med i :D

Ses där?

Ciao!


glad för det lilla

Jag är så glad! Tänk hur mycket som har vänt på bara en månad. Jag har kommit tillbaka och blivit en glad skit igen!! :D Jag kommer inte ihåg senast jag hade en sån här sjukt stor drastisk uppåtsväng i mitt liv :D
Det klagar man ju inte precis på ;)

Det är så mycket som reder ut sig i mitt liv just nu :) Det sociala kan inte bli bättre!! :D Jag har börjat successivt få tillbaka min bästa vän :D Jag har planer inför sommaren som jag verkligen hoppas kan gå igenom :D nästa år, om jag kommer in i Glimåkra, kommer det bli så sjukt underbart! :D jag har nog hittat ett jobb till framtiden som jag tror passar mig :D Skolan är snart slut!!! :D Våren är på väg och sommaren är på ingång :D
Gaaahh! Detta och en hel massa andra saker händer nu :D jag har helt enkelt mycket att vara glad för!! :D

När man kan vara glad för det lilla,
kan man vara glad för mycket!

Sure, det är kämpigt och så i skolan, MEN livet leker iaf :D (och dessutom är den slut snart ändå ;D)
Men för mig så syftar inte det uttrycket "livet leker" på att just livet leker eftersom man inte har ett skit att göra och bara lever lajbans hela tiden och bara glider på räkmackor. Det blir bara fel.

För mig leker livet nu på ett sätt :) inte för att jag har det slappt eller nått, utan för att jag har så oändligt mycket att vara glad och tacksam för! :D Just den känslan av att det känns bra och att man är glad och nöjd :) När man är glad, så går livet oftast lättare och man ser allt från en ljusare vinkel :)

Det är inte hur man har det,
utan hur man tar det!
Hoppas ni kommer få en lika najs dag som jag planerar att ha! :)
Ciao!


FRÅGA: kan man ha en roligare kväll än vad jag just har haft?

Svar: NEJ!

(Hawaii-tema på gig)

 

Kontentan av kvällen lär bli att mina kinder blir dubbelt så tjocka eftersom jag har konstant tränat musklerna i dem galet mycket hela kvällen, och mina magmuskler ska vi inte ens prata om! Jag har nog skrattat fram rutor. Numera kan ni kalla mig Alexandra Magochkind-biff Wedebrand.

Om jag trodde att jag hade skrattat mycket innan, så är det inget i jämförelse mot denna kvällen! Så mycket glädje på en och samma gång!


Jag har verklige världens goaste och absolut härligaste människor runt omkring mig! Jag kan knappt begripa vilken tur jag har som får ha dem i mitt liv! Gaah! Blir tokig av så fruktansvärt brutalt bra ni är!!! :D


Ville bara säga det.. ;)

God natt på er!
Ciao!

craziness!

Bara för att vädret suger för tillfället betyder inte det att det ska påverka mina dagar :D Även idag har jag haft en rent ut sagt skitbra dag! ^^ Fortsätta i denna takten, ja tack!

Hade bara rytmik, där vi håller på att planera inför ett stompnummer vi ska göra (ruuuligt). Och sen lite pianolektion där det gick vägen med :) hehe jag låste mig när jag spelade gång på gång, så min lärare vände upp och ner på pappret tillslut, och då kunde jag spela stycket felfritt.. Fick en stor fet skäggig puss på kinden x] så glad blev han! XD haha tyckte det var lite kul :P (och nej, han är verkligen inget "äckel" på nått sätt)

Sen blev det lunchdejt på McD med mina favoriter Sara & Mickis :D
tjena va kul vi kan ha! x) isbits-krig, kortspel, danser, skrattattacker, seriöst snack och en himla massa galenskap och flum!
Vi fick också en ganska brutalt bra snilleblixt angående i sommar som vi hoppas kan gå igenom ;)


Ååh va ni är körda i huvudet!

Fy sketan va jag älskar er!! <3


?


Norge är ett fint land... ;)

ensemble

Det gick bra :) Jag klarade det jag skulle, nästan som jag skulle :) lite småfel här och där ingår. Dock lite synd att det tydligen inte hördes lika mycket ut som jag hörde själv? =/

För er som inte fattar något snackar jag om ensembleuppspelet ikväll :) Jag var så sjukligt nervös innan att jag skulle tabba mig på de ställen där det är meningen att jag skulle "glänsa".. Men det gick bättre än väntat! Tror att det var tack vare för att jag sände några hjälp-mig-tankar uppåt to the great one :)

Min kära mor & jag :)

 

Det var allt för mig! Nu ropar sängen på mig :) Imorgon väntar en ny dag, som jag också planerar att göra det bästa av :) Peppedipepp!

ny dag, nya möjligheter!

God morgon på er! What a lovely moring, huh? :D
När dagen börjar så här pass bra så måste väl resten av dagen bli bra med, eller hur? :)

Sovmorgon stod först på mitt schema för dagen ^^ Check!
Att vakna av sig själv och känna sig utsövd och se morgonljuset fylla upp hela rummet, sätta på lite mysig musik medan man fortfarande ligger kvar i den varma gosiga sängen och bara gotta sig och njuta av känslan att det är okej att göra så ^^ DET är en bra start på dagen, mina vänner!

Men nu blir det till att palla mig upp för att dra igång dagen :) Idag är jag ledig, men ska till skolan ikväll iaf för att ha ensembleuppspel :) *hoppas det går bra*
Så nu ska jag försöka göra något vettigt fram tills att jag ska åka :)
Men som sagt: FRULLE!

 

"if you fail to prepare,
you prepare to fail"

kan man bli annat än glad?

Våren är här. Det betyder att sommaren är här inom en inte allt för lång tid. *Glädjeskutt*
Men våren alltså.. Vilken helt underbar grej egentligen! Det händer så mycket och skapar så många anledningar till att vara glad! :D
Våren stavas g-l-ä-d-j-e!!
Som idag när jag cyklade hem från stationen, såg jag en söt liten tant som parkerat sin lilla rullator mitt på cykelvägen och satt sig på den och kollade ut över Linnéasjön och på den klarblå himlen och solen värmde hennes skrynkliga lilla ansikte. Så när jag cyklade förbi så kollade hon bak på mig där jag kom och jag log och hejade lite fint, och hennes lilla ansikte sken upp och jag fick ett stort härligt genuint glatt leende tillbaka! Man bara såg glädjen i hennes ansikte och att hon bara satt där och njöt av allt runtomkring henne! Solen som värmde, himlen som var klarblå och fin, fåglarna som kvittrade, den friska vårluften.. Glad att få leva!
Hur gött är inte det?!


"It's a beautiful day
Don't let it get away
It's a beautiful day"

Framtida stjärna!

Blev tipsad av Joel om den hära lilla donnan som är så sjukt duktig så man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Vilken liten talang hon är! Lyssna bara :)


Vilken kontroll hon har över sin röst! Och var andas hon? Tjena asså vilka lungor och stöd tösen har!
Grejen är det att hon bara är 11 bast! :O Crazy.
Hon lär ju bli stor i framtiden om något!

Happyface!

All glädje bara fortsätter!
Våren är på väg och dagarna till studenten blir bara färre och färre :D Och dessutom har jag haft en helt fantastisk helg !!

Lätt bäst var ju lördagen!
Jag, Matilda och Niclas tog en roadtrip i det underbara vårvädret och dunkade 90-tals-musik ner till skånelandet. Eller rättare sagt, till Glimåkra, för att hälsa på Pauline :) Så galet rolig och mysig dag på alla sätt och vis! :D (Bilder kommer så fort Pauline har skickat dem till mig.. pikpikpiiiiik Pauline ;P)

Nu blir det pepp inför en ny vecka med nya möjligheter :) För min del väntas mest en himlars massa piano-övande och Ensemble-uppspel på onsdag kväll (kom gärna och titta :])

Ny ring från Lindex för 49 kr :)

"Fyll inte livet med dagar
fyll dagarna med liv"


Ciao!

It's a beautiful day!

Oj vilken härlig dag :)
Dagen har varit slapp :) att börja dagen med sovmorgon är bland det bästa som finns! Jag är glad :) Anledningen till min glad-het tänker jag beskriva i några "Dagens" :)

Dagens wow:
På rytmiken idag kollade vi på en film med Stomp, eftersom vi ska börja med det nu. Så sjuuuuukt grymt att jag dör!! Inte riktigt klokt vad jag blir imponerad av sånt! Kolla själv liksom :)

Dagens whaaat?!: När jag skulle gå till stationen så fick jag plötsligt syn på min pappa på perrongen?! Hur otippad va inte det? X) När jag kommit fram förvånat och kramat honom hör jag en liten harkling bredvid mig, och då var det Mickis som hade suttit på bänken bredvid min pappa hela tiden X) hahah! presentation, hej! Glatt överraskad om något! Trevlig resa hem kan man ju säga :)


Dagens aah:
Vädret alltså. Vad hände liksom? Vem hittade "nunalkasvåren"-on-knappen? :D Helt magiskt fint har det varit! Vårkänslan kryper sig på och man bara känner hur solen faktiskt värmer ^^ Snön smälter, asfalten blir torr, ljusare om dagarna, pippifåglarna har hittat hem igen och kvittrar för fullt, solen lyser.. mmh! HÄRLIGT!

Dagens "duktig Alexandra":
Att jag faktiskt har kämpat riktigt mycket med svenskan till provet imorn, och försökt så gott jag kan att lära mig pianoskiten till ensemblen. Hoppas att det går bra sen bara..

Dagens Tack: Ägnas åt min fina glas&keramik-lärare som gjorde mig så otroligt glad idag över att hon bara kommenterade lite lätt om min grej som jag håller på med, att hon tyckte den var jättefin och söt och bra gjord :) En sån liten kommentar liksom.. Det betydde jättemycket för mig :]

"Yesterday is history.
Tomorrow is a mystery.
But today is a gift.
That is why it is called the "present."


Det var allt för mig :) Hoppas ni också haft en bra dag!
Ciao!


Dagens

Dagens Jag
humör: odefinierbart, trött men ändå inte (?)
Klädsel: baggyjeans, färgglatt linne, grå sunkig kofta
Smink: al natural
Frisyr: flottigt, halväckligt, trist så kallad "ska-ändå-inte-imponera-på-någon-idag"-frisyr


Dagens tankar
* Varför har jag piano som huvudinstrument?
* Gå i ide vore mysigt?
* Bara 48 skoldagar (för mig) kvar till studenten!!!!! :D
* Mamma är ju för himla mysig <3


Dagens hiss & diss
Dagens hiss: öva rytmikshow, köp av ett par byxor som jag gått och suktat över ett tag (A)
Dagens diss: otroligt gråa vädret, sketans pianoäcklet vill inte sätta sig i fingrarna på mig!!!! plugg..


Dagens guldkorn
Mamma <3 Fina, lilla, älskade mamma! Finns alltid där och stöttar trots att hon är trött och slut själv. En mer osjälvisk människa får man leta efter! Även om allt ser trist ut så lyckas hon ändå se det vackra i livet. Hon är en stor förebild för mig!

Dagens låtar
Jason Reeves – Careless - Acoustic Version
Matt Wertz – Falling Off the Face of the Earth
Gemenskap – For En Sekund
Jonathan Johansson – Aldrig ensam
Jason Reeves – Reaching.
Lifehouse – Storm

Att göra det bästa av situationen

Jag är trött. Jag är slut. Jag har ont. Jag har ingen energi. Jag är stressad. Jag har ingen ork. Jag har ingen lust. Jag har ingen vilja.

Så vad gör jag?
Jo, jag försöker intala mig själv att jag mår bra. Att allt kommer bli bra. Att jag är duktig. Att jag är glad. Attj ag är söt. Att jag vill. Att jag inte är trött.

Tydligen kan man lura hjärnan. Lättare än vad man tror. Om man hela tiden tänker att man är glad, så tror hjärnan tillslut att man är det. Går man runt och ler och tänker att man mår bra och är glad så går det signaler till hjärnan som göra att vi mår bra och detta skulle i sin tur producera ett “måbra-hormon". Dvs att man mår bättre!
Himla smidigt kanske?

So let's put a smile on that face, shall we?


"keep your face always towards the sunshine - and all shadows will fall behind you"

Ciao!

RSS 2.0