Spelvecka, here we come!!

Idag far vi uppåt i landet för att påbörja vår spelvecka!!
Start i Finspång, Örbyhus och Stockholm!

Ta en titt på vårt schema för veckan och se även resten av våren för att se om vi befinner oss i närheten av dig. Sprid vidare!
*KLICKA HÄR*Vi hörs om en vecka! :)

Konsert i Broby.

Förra onsdagen besökte vi Broby och hade konsert.Sjunga "Ave Maria" för Maria-statyn innan gick.
Så kallat "Glim of Grace-normalt".

Konsert i Söderåkra.

Konsert nr 3 för spelhelgen. Nu korsade vi landet och begav oss mot östkusten till Söderåkra.
*Bästa bilden*Konsert i Fyllinge.

Del nr 2 av spelhelgen för två veckor sedan.
Nästa stopp blev i Fyllinge, Halmstad, där vår kära Emma bor.


Konsert på Hönö.

Bättre sent än aldrig. Här kommer bilderna från spelhelgen vi hade för ett par veckor sedan. Först ut, Hönö.video.


Människor.

För att jag uppskattar när människor tar sig tid till att le. När någon undrar hur man mår. När man får en spontan komplimang. När någon tar sig ork till att stötta en trots att den själv har fullt upp. När någon bryr sig. När någon ser en. När någon visar att den finns där för en. När någon visar att man är uppskattad och omtyckt. När någon berikar ens dag med ett gott skratt.

Fina människor.
Tack.En tanke.


Somethin Shiny.

The real stuff.


Glimåkra.

Tillbaka i Glimåkra. Solen sken för mig när jag steg ut ur bilen när kom hit. Det är vackert här. Men jag saknar mitt hem i Nybro. Jag längtar redan tillbaka. Det kan jag inte förneka. Jag älskar alla människor här, men det går inte att jämföra med min familj hemma. Saknaden som finns inuti mig gör ont. Mer eller mindre.

Jag har haft en fantastisk helg hemma. Jag har fått vila och hunnit andas. Jag har skratta och mått bra. Energi. Nu är jag redo att möta livet här.

Frid.

Home, where I belong.

Befinner mig i mitt kära Nybro igen. Fick tillbringa hela eftermiddagen med min kärlek. Lyx. Jag känner mig otroligt tacksam för att ha honom i mitt liv. Han berikar det.
Han gör mig lycklig.

Ikväll har vi slagit ihop oss med min kära syster och hennes kärlek. Det är skönt att vara hemma igen. På fast mark. Med människor som känner mig. Som jag känner mig trygg med. Som älskar mig oavsett vad. Jag är glad. Jag behöver inte tänka, utan bara slappna av och släppa loss och leva i nuet. Detta är jag. Detta behövde jag. 

Jag känner frid. 


God morgon, du vackra.

Jag vaknar upp till ett snötäckt Glimåkra. Flingorna singlar ner från himmelen och gör marken vit och vacker. Jag tänker på min älskade. Jag hade velat vakna bredvid honom. Få ett "god morgon, älskling", och ett leende samtidigt som jag, sömnigt kryper närmre in i hans varma famn. Han är saknad. Idag åker jag hem till honom. Det gör mig lycklig ända in i själen av tanken på att jag om bara några timmar kommer jag befinna mig i hans varma, trygga famn igen. Nära. Omsluten av kärlek.

Snuvig tös tänker till.

Japp. Så är läget. Förkyld som en gris och grejer är jag. Ogilla. Men jag är glad. Nu när jag skriver detta iaf.

Under den senaste veckan har det känts som att jag har tonvis med "need to do"s hängande över mig.
Både stora och små saker, mer eller mindre viktiga, viktigt i nuläget eller i framtiden osv osv. Allt samlades i en hög och bestämde sig för att tortera min hjärna på en och samma gång. Paniken som bildas i mig är jag inte vän med. Det värsta är att många av grejerna vet jag att det löser på ett eller annat sätt, men ändå går jag runt och tänker och oroar mig för det. Hur dumt som helst. När så många saker lagras på hög är det svårt att veta vart man ska börja. Tänker att man bör göra det allra viktigaste först som ligger i närmsta tiden, men så finns ju de grejerna som jag vet kommer bli otroligt jobbiga om kanske 2 dagar om inte längre, så då vore det klokt att fixa det i förväg så man slipper känna samma skit då med. Något som är himla dumt som jag är duktig på med är att gå runt och oroa sig och tänka på saker man måste göra, när man inte kan det. Som till exempel när vi var borta och spelade i helgen tänkte jag ständigt på allt jag behövde göra när jag kom hem och hur mycket som kommer skita sig. Värdelöst och otroligt korkat. Jag vet egentligen bättre än så. I vissa lägen kan man inte göra något åt det just i det tillfället, så då är det dags att släppa de tankarna för stunden. Jag är duktig på att veta rätt men inte göra rätt.

Jag är en list-människa.
Jag gör listor om allt! Även om detta gjorde jag 3-4 st listor som jag har koll på vad det är jag måste göra, sedan kryssar av successivt. Nu har jag mest följt en lista jag skrev i min almanacka. Längst ner i hörnet hittade jag ett litet citat som jag tyckte kunna tänka in ganska bra in i min situation. "Det enda ondskan behöver för att segra är att det goda ingenting gör". Jag tänker att "ondskan" är alla mina panik, stress, press-tankar som bara får mig att må dåligt. Det "goda" är vad jag gör av det. Låter jag ondskan segra och få mig må dåligt eller kämpar jag mig igenom skiten och försöker reda ut mina tankar och stress-moment så jag kan släppa allt sen? Jag kämpar.

Min ToDo-lista för denna veckan hade jag 18 punkter. Just nu har jag endast 2 ofärdiga.

* Jag började med att sålla ut det som jag kunde tänka mig att skjuta på framtiden. Det som ärligt talat inte behövdes göras just denna veckan, som till exempel vissa beslut som visserligen är viktiga och som behövs fattas, men inte behövs göras just nu.
* Jag började planera in när jag kunde göra vissa grejer, såsom teoriläxa som jag kan göra på tåget hem till Nybro i helgen.
* Jag pratade med personer som vissa punkter jag hade som de var kopplade till, och löste de problemen.
* Jag bestämde mig för att sluta grubbla och bara bestämma och hålla fast vid mitt beslut.
* Jag försökte ta mig igenom vissa punkter med att göra mitt bästa för att göra dem så roliga som möjligt.
* Jag bestämde mig för att bara ta tag i det värsta.
* Jag tvingade mig själv att sluta tänka på sånt som jag inte kan göra något åt just nu.
* Jag helt enkelt bestämde mig att skita i vissa grejer, för att må bra.

Nu mår jag bra. Allt löser sig på ett eller annat sätt.
Jag ska hem i helgen, och jag ska känna frid.Konsert i Broby ikväll!

Ikväll blir det röj med Glim of Grace i Broby Kyrka!
Ni som inte sett oss innan, passa på nu! Ni som har gjort det, varmt välkomna igen! Jag lovar fullt med ös och härlig gospel, men framförallt massa kärlek!
Start kl 19.00.


Måndag.

Igår natt vid midnatt kom vi hem från vår första spelhelg. Helt galet kul har det varit!! Det är verkligen detta vi är är här för!! Mer om det kommer i veckan. Har massa bilder och mycket att berätta så jag ska försöka ta mig ett tillfälle för detta. Ha tålamod. Veckan kommer bli intensiv, men jag ska försöka.

Idag har det varit lite "dagen efter" på helga klassen. Räknar med att bli minst lika trött efter varje spelhelg vi kommer ha i vår. Fint ska det va!!

Nästa stopp blir nu på onsdag då vi spelar i Broby.
Kom gärna!! Detta vill ni verkligen inte missa! Kommer bli så galet mycket ös och glädje! PEPP PEPP!

God natt!
Ciao!

Spelhelg.

Efter en lång dag fyllt med bara massa musik, peppar jag inför helgen då vi drar på turné. Vår första riktiga spelhelg. Vi beger oss till Hönö imorgon för att skaka rumpa och sjunga för allt vi får för. Vi fortsätter skaka oss vidare ner till Fyllinge, Halmstad på lördag och sjunger minst lika mycket som i Hönö. När vi ändå håller på att skaka så tänker vi också förgylla östkusten med våra skakande rumpor och gospelsjungande munnar. Därför beger vi oss till Söderåkra på söndag.

Så, är du pepp för en ösig konsert fullproppad med gospel?
Varm välkommen
!


För mer information och tider, kika in här:
Konsert på Hönö.
Konsert i Fyllinge, Halmstad.
Konsert i Söderåkra.


(Det är självklart helt gratis!)

Funkar det inte nu i helgen eller ligger städerna lite för långt bort? Kika då in på vår hemsida och kolla upp närmaste stad vi besöker!
Klick! →
glimofgrace.se


Vill bara ge ett litet extra tips till framför allt mina (östra) småländska små vänner att bege sig till Söderåkra på söndag. Det är få gånger vi kommer befinna oss i Småland, så passa på att ta chansen nu att komma och kolla (förutsagt om ni nu vill det). Jag skulle tycka det vore väldigt roligt att se er där iaf.Så, ses vi i helgen eller?! :D

Ciao!

En till fråga får ett svar.

Några veckor sent svar, men dock. Here it comes!

En annan anonym
om
En fråga får ett svar.:
Jättefin text! Jag gillar hur du beskriver dina känslor och blir alltid glad/hoppfull när jag läser din blogg.

Jag är lite nyfiken på hur frieriet gick till. Var det en kliché eller kom ni fram till beslutet tillsammans? =)Oj va glad jag blir!! :) Tänk att man kan glädja någon såpass mycket med en liten fin kommentar och fråga :) Tack! Det är klart jag kan berätta lite om frieriet :)

~

För det första så var det ett gemensamt beslut. Vi hade tänkt på det väldigt länge och båda var överens och tänkte precis lika. Det kändes bara rätt helt enkelt. Att det blev när det blev var inte planerat dock. Jag åkt hem en helg i September då Marcus och jag passade på att åka in till Kalmar för att göra lite ärenden. Vi hade kikat lite på ringar innan, och tänkte att vi kunde ju försöka ha lite koll och utkik om vi hittade nått vi tyckte om. Vi tänkte även denna dagen att vi kunde gå och kolla lite. På något sätt var viljan för stor att förlova oss för att vänta ännu längre tills jag kom hem och vi kunde kolla. Så utan att vi la märke till det så "bara kollade" vi inte längre, utan vi verkligen letade. Efter mycket springande fram och tillbaka och hittade tillslut ett par tillfälliga ringar. De riktiga ringarna bestämde vi att vänta med tills vi visste exakt hur de skulle se ut.

Trötta och nöjda tog vi oss till Kalmar slott till samma plats där i blev tillsammans. På muren, mellan ett par kanoner med utsikt över vattnet. Vi åt en liten romantisk lunch bestående av varsin cheesburgare och cola från McD. Satt och pratade och myste och hade allmänt gött. Då bad han mig plötsligt att ställa mig upp. Skrattade till lite och tänkte lite skämtsamt att nu skulle väl han fria säkert (höhö). Men till min förvåning så var det faktiskt meningen att han skulle. Han gav mig världens kärleksförklaring som fick mitt hjärta att smälta en aning. Sedan ner på ett knä och friade.


Självklart svarade jag Ja.

Första skoldagen.

Första skoldagen efter lovet har rullat på. Började dagen med en duktig sovmorgon följt av lunch i skolan som frukost. Det har varit jättekul att träffa alla fina människor igen och känna att man är back on track. Nu har jag slutat för dagen och har placerat min lilla rumpa i min säng. Glimåkra är numera täckt av ett vitt snötäcke. Mys att gå hem. Mitt rum ser ut som kaos, men jag orkar inte städa. Min väska står fortfarande ouppackad, men jag orkar inte packa upp. Har lite för ont i huvudet och trött i kroppen för att orka anstränga mig. Bädda ner mig i sängen och sätta på en film och äta nötter-läge? Svar, ja.


Sänder en liten tanke till mina älskade föräldrar som åkt till paradiset Gran Canaria idag, för att stanna där i två veckor. Nästan första gången dem åker utomlands utan mig och min syster, sen de gifte sig. Vet att de kommer ha det så otroligt underbart och skönt och njuta för fullt! Något de två verkligen förtjänar ♥

Ciao!

Tillbaka i Glimåkra.

Nu ligger jag här i min säng i Glimåkra igen. Lovet har varit otroligt bra och skönt. Underbart. Har hunnit vila upp mig och hämtat krafter så jag är redo för en ny termin och allt vad det innebär. Jag ser fram emot denna terminen. Vi kommer ha fullt upp med spelningar, plus allt annat som händer i skolan. Det kommer gå så fort! Men vi kommer ha så otroligt rolig under vår färd.

Imorgon kommer jag få träffa alla mina små fina vänner här igen. Ska bli kul :)

Ny dag med nya möjligheter. Ny termin med nya möjligheter. Nytt år med nya möjligheter.


God natt!
Ciao!

Julfest 20/12-2011

Dagen innan vi slutade skolan hade vi julfest på kvällen i skolan. Det bjöds på julbord och massa underhållning i aulan på kvällen. Efter en mysig kvällsandakt avslutades kvällen med traditionell ringdans kring granen.


Stämningsmusik.

Louise & Maria.

Dans.

Mitt bord.

Robert, Louise & Emma.

Samkväm i aulan på kvällen med Joel som konferencier.

Vår prälle/lärare, Steffe.

Världens sötaste lilla tomte Gabriella.

Bas-linjen som gjorde tomtarnas marschparad.

Drama från dramagruppen, som pågick i etapper under kvällen.

Fina Alma bjöd på en liten trudelutt, med komp av Emma.

Även Maria från bas-linjen bjöd oss på skönsång med komp av Anna.

Mer drama.
Vi fick även en sång av Julia från bas-linjen med Jenny som stöttning och Andreas på komp.

En vacker kvartett bestående av Robert, Louise, Emma & Johan.

Mysig kvällsandakt i kapellet där vi i kören sjöng ett par sånger, bland annat.

Stefan.

Ringdans kring granen.Jens.


Min fina klass.


Underbar kväll.

Tack!

Maskerad i Markaryd 17/12-2011

Helgen innan vi slutade skolan för jullov, så hade Annie & Henke maskerad med temat "I would never go dressed like this in public".

 

Här är en liten härlig blandning från kvällen. Enjoy!

Kvällen var lång, trevlig men framför allt kul.

Tack klassen och speciellt till Annie & Henke!


Afrokonsert 15/12-11

Bilder önskades. Så bilder ska ni få.

Dessa är ifrån en Afrokonsert i skolan för ett tag sen, som lite mer än halva klassen höll i.

Afrosång är ett ämne vi har som är frivilligt, där man delas in i grupper på ca 4-5 pers och var och en ska välja varsin låt som man ska planka och lära de andra i sin grupp samt musikerna. Det blir 4 grupper varav två grupper har ämnet på hösten och de kvarstående två grupperna på våren. Och i slutet av terminen blir det konsert.


Bästa kompet.
På piano/keyboard har vi William och Andreas. Trummor, Villiam (Lilleville). Gitarr, Johan och bas har vi Robert.

Ena gruppen bestående av Louise, Micke, Jonathan, Ida & Jenny.

Andra gruppen med Emelie, Annie, Amanda & Joel.Det blev mycket dans av våra kära bas-elever.
Fullt med ös hela kvällen. Grymt.
Tack för det!

2011-lista.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Absolut! T.ex. att förlova mig.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Kommer inte ihåg om jag hade några, men förmodligen inte.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jajjemännsan.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur är!
5. Vilka länder besökte du? Inga förutom det jag befinner mig i.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Inget jag kommer på.
7. Vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 25/5, 9/6, 17/9.
8. Vad var din största framgång 2011? Att jag äntligen fick slippa skolan, att jag kom in på Glimåkra och givetvis Marcus ;)
9. Största misstaget? Det håller jag för mig själv.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har varit sjuk mer eller mindre hela hösten.
11. Bästa köpet? Bra fråga.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Glimåkra.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag blev kär.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Wonderful tonight - Eric Clapton.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både ock. Alla har vi våra egna bergochdalbanor, men i helhet måste jag nog säga gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Vet ej.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt.
18. Hur tillbringade du julen? Med min fina familj och släkt.
19. Blev du kär i år? Yes I did! I världens bästa människa också! :)
20. Favoritprogram på TV? Greys anatomy bland annat.
21. Bästa boken du läste i år? En Nora Roberts-bok som jag inte kommer ihåg namnet på.
22. Största musikaliska upptäckten? Oj för många för att kunna välja. Stöter på nya i princip varje dag.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Kommer ej ihåg att jag önskade mig något specifikt .
25. Något du önskade dig men inte fick? Som sagt, inget jag kan komma på, men jag blev väldigt nöjd.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Befann mig i Glimåkra och hade en helt vanlig skoldag med klassfest på kvällen
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja verkligen. Men ångrar inget för jag har blivit många erfarenheter rikare.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? En himla blandning. Har pendlat mellan bland annat slappt till endast kjol och klänning.
29. Vad fick dig att må bra? Främst av allt Marcus och även min älskade familj (like always). Samt fina vänner i min närhet.
30. De bästa nya människorna du träffade? Min klass. Lätt.

2011/2012.

Jag fick frågan vad som har varit topp och bott för mig år 2011. Bott - början av året. Topp - mitten och slutet av året.

Året började riktigt dassigt. Livet var tufft och och sög ganska rejält på många olika plan. När försommaren kom blev året bättre. När sommaren kom blev det fantastisk. Jag har Marcus att tacka för det. Han gjorde mitt år helt enkelt. Han gjorde mitt år oförglömligt. Det blev ett år som kom att påverka resten av mitt liv.
Jag började även på folkhögskola i Glimåkra, dvs att jag flyttade till Skåne. Det var svårt. Särskilt att vara ifrån Marcus och min familj. Men det blev en tid som jag fick bli mer självständig och fick växa och testa vingarna ännu en gång. Något jag är tacksam för.

Ser fram emot detta nya året. Händelserna kommer gå i ett. Men jag trivs med tanken på det.
Jag ska gå klart Glimåkra. Jag ska ut och turnera en himla massa. Jag ska till USA. Jag ska förhoppningsvis till fjällen. Jag kommer gifta mig (HUR galet är inte det?!). Jag ska bli någons fru. Jag ska flytta. Jag ska på på bröllopsresa. Jag ska hitta ett jobb. Jag ska bygga ett hem och ett liv. Osv osv. Detta plus mycket mer. Galet.

2012 blir årens år.


RSS 2.0