älskade syster.

Min fiiina fina lilla storasyster har kommit ner till mig här i Glimåkra :D *lycka* Oj va jag har saknat den människan!!

Vår kväll har bestått av att krypa ner i sängen, tjocka oss med chips och cola och en burk med chokladbollsdeg framför en mysig film, och nu nagellacksmålning :) Det är syster-gos om något! :)

 


Underbara syster, jag älskar dig gränslöst.

Alltid Du & Jag, oavsett vad.

Calaisa – Sisters In Arms


I miss you.

It hurts to miss you. Really bad. I knew it would hurt. But I could never imagine that it would hurt this much.

When you love somebody,
it's not ment to be apart from each other.

fina lilla mor.

Detta kom på posten idag. Obeskrivlig glädje!

Behöver jag änns säga att jag har världens bästa mamma??


naglar.


barnkalas i kompvillan.

Dagen har varit.. tyst. Inget mer att säga om det. Jo! Den har varit gristråkigt. Förutom nu ikväll då vi har haft partaj för två utav våra komp-pojkar som fyller/fyllt år :) Grattis till Andreas och Villiam!! :D

 

Det var roligt :) Jag tycker om min klass. Men jag vet något som kunde göra så jag hade det ännu roligare. Tror dock inte jag behöver säga det eftersom ni alla nog redan har listat ut det.. Inte alls bitter.

 

Nä, God natt på er kära vänner. Tack för allt! Puss på er.

Ciao!


No voice.

Det är dag 4 utan någon röst för min del. Fruktansvärt irriterande. Vad gör man egentligen? -"Håller tyst". Klart man gör. Kan ju inte så mycket mer! Men när kommer rösten tillbaka då? När ska skiten ta slut?! Helst imorn. Jag måste kunna ha sånglektion på torsdag. Jag vill. Sen måste jag ha röst till helgen då det är återträff här och vi ska ha konsert och grejer.

Jag hatar att inte kunna prata..

Glim of Grace på äventyr i Malmö

FREDAG:
Dagen började precis som vanligt, men efter frullen så var det dags för mig och min kära kör att packa ihop oss i Glimma-bussarna + bil för att dra ut på vårt första äventyr tillsammans :) Denna gånger var det destination Malmö :)

 

Vårt första stopp när vi anlänt till Malmö var Betaniakyrkan. Där skulle vi ha workshop med Per-Erik Hallin (känd inom musik i "frikyrkoSverige", har körat och spelat till bland annat Elvis osv, och är även den som gör rösten till Svenska Kalle Anka). Men Per-Erik mådde inte så bra, så det blev tyvärr uppskjutet. Men för att vi inte skulle gå helt tomhänta därifrån så övade vi in några nya sånger tillsammans med några från förra Glimåkra-kören, No Limits :) Så det blev bra iaf.Vid lunch lyxade vi till det och åt på billig kinarestaurang :) Värt. Väl tillbaka i kyrkan så övade vi lite mer. Tillslut så kom Frank Åhdal och Samuel Ljungblad (också väldigt kända inom musiken i "frikyrkoSverige". Båda har varit med i Så ska det låta. Frank är rösten till Simba i Lejonkungen. Samuel är en utav de två sångarna i Let's Dance).
Det blev fika på vår lärare Hannas superdupergoda pajer och allmänt häng, och därefter workshop med Samuel och Frank. Mycket kloka män som hade mycket att säga. Riktigt bra!Vi hade inget inplanerat inför kvällen, så vi åkte iväg till kyrkan där vi skulle övernatta, Westleykyrkan i Limhamn. När vi väl hade kommit till rätta så spred sig klassen och jag och och några andra fina tjejor gick ut och åt kvällsmat och sedan tillbaka till kyrkan för att ha en lugn kväll framför en film. Skönt.


LÖRDAG:
När jag vaknade upptäckte jag att min röst hade sprungit bort och gått vilse i Malmö. Jag kunde inte få ett ljud ur mig. Och såhär fortsatte det fram till långt in på eftermiddagen/kvällen. Rösten var borta. Oerhört frustrerande! Ordentligt hes har jag varit förut, men att tappa rösten så här totalt har jag nog aldrig gjort innan. Jag var både rejält ledsen, förvirrad och ärligt talat rädd. Men mest förvirrad och ledsen. Att vara begränsad är något jag verkligen inte tycker om. Och detta är ju begränsat om något! Att inte kunna prata är en mardröm för mig. Bara det när vi skulle ut vid lunch; jag visste inte vad som hände, varför, när, var eller hur. Jag är ju en allmänt förvirrad person, men det är ingenting jämfört hur jag va då. Det blev så mycket på en gång och det brast totalt för mig. Ville försvinna. Kunde inte kommunicera och förstå. Visste inte var jag skulle göra av mig själv. Allt det blandat med rädsla. Men tillslut så löste det sig tack vare att jag har så otroligt fina människor i min klass. Jag hade fått några snälla barnvakter som tog hand om lilla förvirrade mig. Tack! Men resten av dagen fick bli väldigt tyst för min del..

Men denna dagen blev det äntligen workshop med Per-Erik. Grymt skön snubbe med mycket att berätta om! Han va en sådan som man bara vill gå och krama. Han spelade och sjöng också för oss och vi fick sjunga med :) aah.. eller alla andra sjöng med, vissa andra kunde ju inte.. -.-
När workshopen var slut var det "upptäck Malmö" som stod på schemat. Vi drog ett gäng in till centrum och lullade runt lite och hade allmänt gött i det otroligt härliga höstvädret :) Great day. Fina fiiiina människor. Det är inte riktigt klokt va jag tycker om er!!När allt började stänga så tog vi en buss till Europaporten (pingstkyrkan) där vårat lilla huvudmål för helgen skulle vara :) Vår fina lärare Annas releasekonsert :) Otroligt fin kyrka och sjuuuukt stor!! Kändes som en smärre opera-salong. Konserten var nog en av de bästa jag har varit på!! Tre timmar fulla av kärlek, Gud och en himla massa glädje!!

 

 

Efter konserten när vi hade kramat om alla så traskade vi hem igen till Westleykyrkan.


SÖNDAG:
Upp tidigt för att städa där vi hade hållit hus eftersom det skulle vara gudstjänst där på morgonen. Några av oss hade redan åkt hem kvällen innan efter konserten, men vi som var kvar gick på gudstjänsten. Riktigt mysig församling som man kände sig välkommen i :) Det blev härlig sång och musik från några ur No Limits och en riktigt riktigt bra predikan :)

Strax efter gudstjänsten åkte vi och åt och sedan bar det av hem till vårt kära Glimåkra igen :)

Tack för den här helgen Glim of Grace!


I'm baaaack :)

Tillbaka i Glimåkra ifrån en helt fantastiskt helg i Malmö med klassen :) Finns mycket att berätta, och det ska jag. Sen ;) Imorgon förmodligen. Är otroligt trött nu så att sitta framför en dator och skriva en himla massa är inte det som ligger på topp "wanna do"-listan just nu, så det får blir imorn. Räkna med många bilder :)

Ikväll ska det bli en lugn, chill och tidig kväll för min del :) Kan ju berätta iaf att dagen efter vi kom fram i Malmö så tappade jag rösten totalt. Fick inget ljud ur mig, förutom lite på kvällen. Lägligt. Likaså idag på morgonen. Nu låter jag mer likt en gris ungefär. Men mer om det imorn ;)


Hoppas ni har haft en riktigt bra helg också! :)
Ciao!

klag, klag, klag, helgen, puss :)

Ikväll somnar jag med ambitionen att inte strypa mig själv. Är så galet arg på min hals för att den inte vill funka som jag vill! Himla äckelsnuskpissapasnorgris-hals!!!!! Förlåt. Men min hals har för tillfället startat krig mot mig. Den kan bara gå och dö.

Idag har jag ingen feber. Yay! Men känner mig fortfarande lite sådär efter-sjuk-dassig. Dock så verkar det vara förkylning-party inuti mig..

WIKI Förkylning: Vanliga symptom är öm hals (check), rinnig näsa (check), täppt näsa (check), nysningar och hosta (check). Ytterligare symptom kan vara ögoninflammation, muskelsmärta, trötthet (check), huvudverk (check), muskelsvaghet (check) och minskad aptit (check).

Kan det vara så att du är lite förkyld Alexandra?


Och inte nog med förkylningen, så har jag ju även hals-skräpet också. Varje gång jag sväljer känns det som att jag försöker få ner en hel kossa i halsen. Det går inte!! En förkylning kan jag lätt stå ut med. Men det här skiten.. Den tar allvarligt död på mig. Är beredd på att strypa mig själv varje gång jag är på väg att svälja. Himla värdelöst..

Ne. Nu får det vara slutklagat minsann!!

Imorn drar jag tillsammans med mina fina Glim of Grace'are ner till Määälmöööu.
Där ska vi ha workshop med Per-Erik Hallin, Samuel Ljungblad och Frank Ådahl kommer även att gästa. Perran, Samme och Frankie, så att säga. Dagen efter fortsätter våra äventyr då vi ska upptäcka Skåne-huvudstaden och senare på kvällen ska vi på vår finafina lärare Annas release-konsert :) På söndag bär det av hem till vårt kära Glimåkra igen.

Sov gott alla fina där ute! Och för allt i världen, glöm inte bort att Gud älskar Dig!!
Stor fet smittsam puss!!!

 

Och en extra stor fet o-smittsam puss till lilla familjen W på Strandvägen, lilla familjen D på Emådalsvägen, och lilla Hjärtat på Mellangatan :)


Ciao!

klaget.

 • Feber som går upp och ner hela tiden. Mössa och halsduk-läge till svettsvett!
 • Allmänt jobbigt förkyld, snorig och äcklig.
 • Vill hugga av huvudet för det vill mig bara ont just nu.
 • Värker i hela kroppen från topp till tå. Känner mig som en gammal tant.
 • Äckelpissont i halsen. Vill strypa mig själv varje gång jag sväljer.

Hey, guess what!!
Jag är sjuk -_-

Engaged to be married.

Jag ville bara berätta att jag är världens lyckligaste människa på jorden!!

 

17/9

Marcus & Alexandra

 

Ett liv utan Dig, är inget liv för mig.

Jag älskar Dig.


Helg!

Nu ska jag hem! See you on monday!!

En tanke.

Jag tänker på alla mina fina vänner jag har träffat här. Vilka underbara människor som förgyller mina dagar. Vänner som jag vill behålla livet ut. Vänner som jag tycker så rysligt mycket om. Vänner som får mig att må bra. Jag tackar Gud var dag för att jag har fått lära känna dem.

Jag tänker på min älskade familj hemma i Nybro. Jag saknar dem. Allihopa. Jättemycket. Det blir en ganska stor förändring ifrån att ha bott hemma i 18 år och träffat hela familjen dagligen, och sedan flytta hemifrån och högst träffa dem var tredje vecka. Det finns ett hål i mig som bara de kan fylla. Tror inte riktigt att de inser hur mycket jag faktiskt saknar dem.

Jag tänker på min favorit. Han. Min fina Marcus. Det finns inte ord på hur mycket jag saknar Honom. Jag längtar så otroligt mycket efter att bara ha Honom nära.
Livet är så mycket bättre när han är på en armlängds avstånd. Det gör ont att sakna Honom. Ibland vet jag inte hur jag ska bete mig. När längtan resulterar i tårar som aldrig vill ta slut och det värker i hela mig. Han betyder alldeles för mycket för mig för att det inte ska göra ont att sakna Honom. Det ska göra ont. Det kallas bara äkta kärlek.

30 dagar med bloggen - Det här upprör mig.

Först och främst: Orättvisa. Finns ju såklart många olika grader av orättvisa, men jag menar såklart lite tyngre saker än "Hon fick en klubba mer än mig, det är orättvist!". Tror ni förstår grejen.

~

Men något annat som kan uppröra mig ganska rejält är när man gör sig rolig på någon annans bekostnad. Visst, det kan vara okej ibland och vissa gånger kan det till och med vara roligt. Men när det går till överdrift är det verkligen inte okej någonstans.

En del människor baserar sin humor på att göra sig roliga på andras bekostnad. Men hur kul är det egentligen för just den som andra gör sig roliga åt? Själva "offret". Det beror självklart mycket på personligheten och hur pass bra man kan hantera sånt. Men det finns allt för många som skiter i att tänka ett steg längre om att personen i fråga kanske blir sårad.

Att ha någon/några i sin närhet som tycker om att skämta om såna här saker, kan vara ganska påfrestande. Särskilt när man själv blir "offret" lite för många gånger. Det sårar mer än vad det är roligt.

Detta säger jag utav egna erfarenheter.


"blaha"

"Blaha" är en beskrivning av vad som händer i mitt lilla huvud just nu. Det går inte att sätta ord på det. Därav "blaha".

Ingenting är fel. Allt är faktiskt obeskrivligt bra. Men på något sätt är det ett ganska rörigt och jobbigt krig i huvudet.


Tröstäter kakor för det.

Att avsluta kvällen med att..

Gå ner till komp-pojkarnas villa. Umgås, mysa, dricka te och kolla på idol. Gå ner till kapellet för kvällsandakt när idol tagit slut. Sjunga, be, lyssna, vara. Hänga kvar i kapellet tillsammans med några andra fina Glim of Grace'are för att spela och sjunga lite. Gå upp till villorna, säger 'god natt' och går in till mitt rum för att landa inför kvällen. Gå och lägga sig med en riktigt go känsla i hela kroppen. Värme. Tankarna flyger genom huvudet. Går igenom dagen och minns alla guldkorn. Tänk så bra jag har det. Så mycket glädje och kärlek som omringar mig konstant. Ikväll går jag och lägger mig med ett leende på läpparna.
Livet är underbart.Jag tycker om er.


bara du.

Nu var det ett tag sen någonting hände här (jämfört hur det brukar va). Anledning: Marcus. En bra anledning tycker jag.

I torsdags så tog jag och 3 andra fantastiskt söta människor från min klass, en liten tur in till Osby för att plocka upp någon som jag håller väldigt kär. Min fina och älskade Marcus. Som ni kanske förstå så blev min helg helt otroligt fantastiskt med hjälp av denne lille gosepojken. Kärlek. Men idag åkte Han hem igen. Drygt fem dagar fick jag ha Honom här hos mig. Mersmak. Sketan va tur det är att det bara är fyra dagar kvar tills jag får träffa Han igen! Galet va Han gör mig lycklig!

Men nu är det tillbaka till verkligheten. Skolveckan har dragit igång igen :) Idag har det varit skolfotografering bland annat, och imorgon väntas Glimmaspelen :)
Ciao!

äntligen!

Jag är en obeskrivligt lycklig människa.
Äntligen är Han här!!

sitta och äta småkakor mitt i natten :)

Jag är beroende. Kakor. Farmors mördegskulor. De legendariska så kallade "harpluttar" (döpta av mig ifrån en tid då jag inte var lika fullt så stor och förståndig som jag är idag). Min nya drog. Jag är beroende. Måste ha. Jag kommer bli fet. Men det värsta av allt.. DE ÄR SNART SLUT!! Den oförklarliga besvikelsen när jag tittar ner i min kakburk och inser att jag har ätit upp alla mina kakor, förutom några få stackare som har lyckats komma undan fram tills nu. Men något som är ännu värre än det.....!!! Att jag skriver det här. Va är det för fel på mig? Det är ju för sketan synd om mig. Patetiskt, Alexandra. Patetiskt.

Förutom min lilla "minakakorärsnartslut-sorg" har dagen varit bra.
Har bland annat haft min första fusing-lektion här :) Skitkul!

Jag steg precis upp dock, men nu verkar det som att det är kväll och jag ska gå och lägga mig igen. Märkligt. Dagarna går så makalöst fort så man blir nästan rädd. Men idag var det faktiskt bra att det har gått så fort, för det betyder att imorgon kommer snabbare :D och vad tror ni kommer att hända imorgon!?!? :D Joooo HAN kommer att hända imorgon :D :D :D *skuttar upp och ner och gör märkliga ljud*. Det är helt galet va jag är duktig på att sakna Han!! Stackarn :)

Men nu ska jag nog gå och lägga mig så det kan bli imorgon nån gång!
Mitt rum ser fortfarande ut som skit, förresten. Hur svårt kan det vara att plocka upp alla himla kläder och trycka in dem i garderoben egentligen?! First thing to do tomorrow!

Men nu, seriöst. God natt mina kära vänner!
Ciao!

just so you know.

 • Jag har ont i halsen.
 • Jag vill jättegärna ha fullt med kort som jag kan sätta upp i mitt rum.
 • Mitt rum är fortfarande stökigt. Och jag hatar det, men skiter i att göra något åt saken.
 • Nytt motiv på naglarna på G. Stor chans att det blir skit, men om det blir bra så kan det nog bli ganska fränt tror jag.
 • Jag lever numera i mina olika mormor-sockor.
 • Jag vill så hemskt gärna kunna sjunga min sångläxa bra, men känner mig fortfarande inte nöjd.
 • Jag längtar fruktansvärt mycket till helgen (a)
 • Jag har äntligen hittat ETT ställe i mitt rum där internet funkar! :D ...ibland.
 • Jag verkligen älskar min klass!
 • Mitt hår är för tillfället förfärligt tråkigt.


Varsågod. En hög med onödig information serverat på silverfat. Förstår att det var just det här ni alla hade en inre längtan efter. Juppjupp.
Ciao!

Ni är fina!


Dagens trista konstateranden.

 • Mitt rum är stökigt. Oh no.
 • Äckelsnuskpissväder. Höst på ingång.
 • Marcus är liiiiiite för långt borta.
 • Jag är inte alls så duktig på teori och gehör som jag borde vara.
 • Jag har hål på 3 ställen i mina favoritstrumpbyxor.
 • Jag är dum nog att tro att jag ska ha märkt skillnad på min sångteknik på en och en halv vecka, och blir besviken på mig själv att jag inte märker någon skillnad och att jag fortfarande känner mig lika kääss.
 • Jag har ätit upp nästan alla mina kakor. Både dem från Carina och nästan alla från farmor.

Nä. Nu ska jag inte vara sån. Livet är underbart och jag älskar allt med det. Det är bara ibland som vissa saker suger. Men nu ska jag gå och mysa med min klass framför idol!!

Ciao!

Hjärta.

Det gör ont att sakna dig.

Helg i Glimåkra.

God morgon mina vänner!

Det är helg även här nere i Glimåkra, och hur märket man det? Jo, det är lugnt, tyst och skönt. Många åker hem över helgen och lämnar bara ett tiotal kvar i klassen.

Men vad gör man då om man stannar kvar? Det vet man aldrig :) Att planera vad man ska göra en helg här, är inte något man sysslar med. Det är sällsynt. Spontanitet är grejen! Att göra det man känner för helt enkelt.

Igår drog vi t.ex till Broby för att vi hade hört att det skulle vara marknad där :) Mys! Resten av dagen gick mestadels åt att dega i en soffa och chilla järnet! Lite film, lite mys, lite snack :) Gött!

Det är skönt med helgerna här. Man hinner verkligen varva ner :) Nödvändigt.

Nu ska jag fortsätta äta min frukost :) Det är fin dag i Glimåkra, så vi får se vad som händer :)

Ciao!

Fina, fina Du.

Det är inte riktigt klokt hur mycket man kan sakna en människa. Hur mycket någon kan betyda för en. Hur stor skillnad någon kan göra i ens liv.
Hur mycket man kan älska någon.

Jag saknar Dig.

Lite bilder :)

Lite blandning av bilder som jag inte lagt upp innan :)

 

I min klass gillar vi att kramas mycket :)

I min klass är alla mysiga :)

I min klass har vi inte bara världens mysigaste flickor, utan mysiga pojkar också, som tex virkar..

..och blir glada för att de har hittat svamp :)

I min klass gillar vi att trycka in så många som möjligt på samma ställe och gosa och titta på film..

..fika och prata..

..sjunga och spela tillsammans :)

I min klass är att sjunga och dansa tillsammans en av det bästa grejerna man kan göra :)

I min klass älskar vi varandra.

 

Glim of Grace


Gott folk..

Vi har äntligen kommit fram till ett namn!! :D
Låt mig presentera årets Glimåkrakör:
Glim of Grace!!

torsdag.

Jag gillar torsdagar :) Veckan har precis gått sådär lagom mycket förbi och det brukar oftast kännas som fredag redan. En allmänt bra dag helt enkelt :) Jag kan ju tillägga att jag har de bästa ämnena på torsdagar. Klasstimme, dubbla körpass, sånglektion, pianolektion och senare kommer jag att ha afrosång. Hur illa gött är inte det?! :D Idag är den första gången i mitt liv som jag har haft en rolig pianolektion och känt att jag har lärt mig något som jag faktiskt kan ha användning av i mitt spelande! :D Jag har ju aldrig haft sånglektioner någon gång innan heller, och ärligt talat varit ganska nervös för det. Men jag kan ju bara säga det, I love it. Det är roligt och jag känner att jag lär mig saker. Saker jag aldrig tänkt på innan. Tips om vad hur man kan göra med rösten för att få det låta annorlunda. Jag hoppas verkligen på att jag kommer att utvecklas :) Både inom piano, men främst sången eftersom det är det jag vill fokusera på att bli bra på nu. Något som gör allt betydligt mycket lättare är att jag har nog lyckats att få de bästa lärarna i hela världen! Fina människor!

Tja, som ni kanske redan förstår har det varit en mycket bra dag. För en gång skull har jag inte varit så trött. Nu har min kropp vant sig vid att gå upp tidigt.

Nu ikväll hade vi dragit ihop en hög med folk ifrån klassen för att diskutera körnamn. Det gick bra ;) mohehe. Sen blev det lite allmänt mys med mycket skratt, sång och musik :)

Det är verkligen inte riktigt klokt va jag tycker om detta. Någon går och sätter sig vid ett piano och börjar spela någon gammal sång som alla kan och sjunger med i och lägger fullt med stämmor. Därefter springer någon och hämtar en bas och börjar jamma med lite. Inte så lång tid efter det kommer en tredje och plockar fram en gitarr och hakar på. Allt detta i ett litet rum som fylls av ren musikglädje. Det är ju bara så underbart!


Men nu är det dags att säga god natt! Hoppas kommer sova lika gott som jag tänker :)
Ciao!

RSS 2.0